motosvet.com forum: Tema za nabijanje glede izbire skuterja/mopeda - motosvet.com forum

Skoči na vsebino

PRAVILA KATEGORIJE SKUTERJI - splošno

Naslovi tem

Pri naslovu teme naj se na kratko opiše za kaj gre - naslovi kot npr. "Eno vprašanje", "Pomagajte!" in podobni NISO uporabni, če se nato išče v iskalniku. Naslov naj bo konkreten, npr. "70cc kit za TOMOSAKIJA","Aprilia Turbo 125cc" itd. ! Prosimo, da naslove (in besedilo objav) pišete v pravilni slovenščini, saj je iskanje po temah dosti lažje!

Odpiranje novih tem

Preden odpirate nove teme, preiščite stare teme v forumu ISKALNIKOM, če že kakšna ne ustreza željenim kriterijem.

Oglejte si fotografije drugih in naredite svoje albume s fotografijami vaših skuterjev. S prostorom vas na Motosvetu ne bomo omejevali!
  • (86 Strani)
  • +
  • « Prvi
  • 72
  • 73
  • 74
  • 75
  • 76
  • Zadnja »
  • Ne morete odpreti nove teme
  • V tej temi ne morete odgovarjati

Tema za nabijanje glede izbire skuterja/mopeda ce se ne morete odlocit, sprasujte tukaj Oceni temo: ****- 3 Glasovi

#1096 Uporabnik je prisoten   Markko 

• Mojster
  • PipPip
  • Skupina: Člani
  • Objav: 564
  • Član od: 06. December 2006
  • Spol:moški
  • Motocikel:Suzuki SV 650 S

Objavljeno 13. October 2008 - 20:12

Tud gilera gsm ni slaba.
0

#1097 Uporbnik je odsoten   SuzyRider 

• Vajenec
  • Pip
  • Objav: 220
  • Član od: 15. September 2003
  • Motocikel:suzuki svs 650

Objavljeno 05. November 2008 - 09:05

lep pozdrav!

nekaj dni nazaj se m začel resno razmišljat da bi poleg motorja im doma še enega skuterja. razlog je ta, da bi se z njim poceni vozil v službo pa v trgovino ipd. pred 11 leti sem si že lastil skuterja, takrat je bil to piaggio tph (typhoon) in sem bil seveda kot mulc z njim zelo zadovoljen. bojda so mašince zakon. skratka, razmišljal sem o več varijantah, zato pa bom povprašal za mnenje tukaj...

kupil bi si skuter, rabljen, nekje do 600 eur, pač tolk da je še kokr tolk soliden in da pelje. v poštev pride kak piaggio? za okrog korit za rože pa mi je luštkan tudi yamaha spy (mbk booster smo mu rekli 15 let nazaj..smile.gif) ostane še kakšna aprilia sr..
kitajske mopede so mi odsvetovali, za peugeota ne vem... všeč mi je buxy ali pa speedake, ampak glede mašin nimam pojma...

druga varijanta je mogoče kakšen 125 4t in prva na spisku je aprilia leonardo, o kateri sem sanjal kot najstnik leta 96 worship.gif kot sem opazil se jo dobi pod tisočaka, vendar ne vem kolikšne so prednosti pred malimi 50cc 2T. okvare in vzdrževanje? niti ne vem za stroške registracije, ker je 125 že "taprava" registracija jaz pa imam en motor že registriran...

tretja varijanta pa je malo bolj ekstremna in sicer da menjam sv-ja za kak malo boljši maksiskuter (gilera nexus 500 ali yamaha t max, vendar spet ne vem, koliko so potem te bane še okretne in pripravne za hitre skoke sem ter tja...

komentarji zaželjeni..trance_44_wink5.gif
0

#1098 Uporbnik je odsoten   andro007 

• Mojster
  • PipPip
  • Objav: 551
  • Član od: 13. October 2007
  • Motocikel:racing aerox:)

Objavljeno 05. November 2008 - 15:53

Biloker motor od piaggia bi bil dober za po mestu da se normalno voziš. Npr. te yamahe spy jih dobiš poceni sam odvisno v kakšnem stanju je pa od koga jo kupiš. Jest ti bi svetoval enga piaggia, al pa yamaho kako starejšo, ker nove so nad 600€. Pa tud te peugeoti niso švoh, sam mam speedfighta in mi vse dela dobro z mašino.

Sporočilo uredil(-a) andro007 dne 05. November 2008 - 15:54

0

#1099 Uporbnik je odsoten   skuterist 

• Vseved
  • PipPipPip
  • Objav: 1082
  • Član od: 24. August 2004
  • Motocikel:večji sesalec

Objavljeno 05. November 2008 - 22:45

QUOTE (SuzyRider @ 5 Nov 2008 @ 09:05) <{POST_SNAPBACK}>
lep pozdrav!

nekaj dni nazaj se m začel resno razmišljat da bi poleg motorja im doma še enega skuterja. razlog je ta, da bi se z njim poceni vozil v službo pa v trgovino ipd. pred 11 leti sem si že lastil skuterja, takrat je bil to piaggio tph (typhoon) in sem bil seveda kot mulc z njim zelo zadovoljen. bojda so mašince zakon. skratka, razmišljal sem o več varijantah, zato pa bom povprašal za mnenje tukaj...

kupil bi si skuter, rabljen, nekje do 600 eur, pač tolk da je še kokr tolk soliden in da pelje. v poštev pride kak piaggio? za okrog korit za rože pa mi je luštkan tudi yamaha spy (mbk booster smo mu rekli 15 let nazaj..smile.gif) ostane še kakšna aprilia sr..
kitajske mopede so mi odsvetovali, za peugeota ne vem... všeč mi je buxy ali pa speedake, ampak glede mašin nimam pojma...

druga varijanta je mogoče kakšen 125 4t in prva na spisku je aprilia leonardo, o kateri sem sanjal kot najstnik leta 96 worship.gif kot sem opazil se jo dobi pod tisočaka, vendar ne vem kolikšne so prednosti pred malimi 50cc 2T. okvare in vzdrževanje? niti ne vem za stroške registracije, ker je 125 že "taprava" registracija jaz pa imam en motor že registriran...

tretja varijanta pa je malo bolj ekstremna in sicer da menjam sv-ja za kak malo boljši maksiskuter (gilera nexus 500 ali yamaha t max, vendar spet ne vem, koliko so potem te bane še okretne in pripravne za hitre skoke sem ter tja...

komentarji zaželjeni..trance_44_wink5.gif

Prednost 125 4T leonarda je v tem da pobegneš tovornjakom in podobnim "zadevam", ki jim boš s 50ccm "prepočasen". Točiš samo bencin. Pelje se pa sigurno boljše kot 50ccm. Glede Nexusa in Tmaxa pa - v mestu si sigurno okretnejši in hitrejši (predno na motorju daš v prvo itd., si s maxijem že na naslednjem semaforju), med avti gre idealno. Na zaviti "gorski" cesti pa če si upaš lahko slediš motoriste (seveda ne kakšnega SS, ampak kaj "primerljivega").
Zakaj pa je menjava za maxija exstremna trance_19_hmm.gif
0

#1100 Uporbnik je odsoten   SuzyRider 

• Vajenec
  • Pip

Objavljeno 07. November 2008 - 14:29

Preberi objavoskuterist, je 5 Nov 2008 @ 22:45, rekel:

Prednost 125 4T leonarda je v tem da pobegneš tovornjakom in podobnim "zadevam", ki jim boš s 50ccm "prepočasen". Točiš samo bencin. Pelje se pa sigurno boljše kot 50ccm. Glede Nexusa in Tmaxa pa - v mestu si sigurno okretnejši in hitrejši (predno na motorju daš v prvo itd., si s maxijem že na naslednjem semaforju), med avti gre idealno. Na zaviti "gorski" cesti pa če si upaš lahko slediš motoriste (seveda ne kakšnega SS, ampak kaj "primerljivega").
Zakaj pa je menjava za maxija exstremna :hmm:

no, maxiskuterji so vsaj 3000 ali več, stroški registracije so seveda višji in tudi vzdrževanje je malce večj ekot pri 50cc mopedu. vem da niso to ne vem kakšne cifre, vendar se šteje maxiskuter praktično pod pravi motor, dveh pa seveda nima smisla imet, saj se potem s skuterjem lahko komot peljem tudi na izlet. z 50 cc gre mal bolj težko... :whistle:
torej, ali nekaj mičeknega ali pa ornk.. :naughty:
nexus in t max sta mi med maxiji najbolj všeč, ker sta na videz tudi športna. silverwing, burgman, piaggio x9 ipd. so bolj "fini"
med 50 cc pa bi najraje imel piaggita nrg izpred leta 1996. torej typhoon zadnji del. pa jih ni ravno veliko v slo...
0

#1101 Uporbnik je odsoten   skuterist 

• Vseved
  • PipPipPip
  • Objav: 1082
  • Član od: 24. August 2004
  • Motocikel:večji sesalec

Objavljeno 07. November 2008 - 18:21

Preberi objavoSuzyRider, je 7 Nov 2008 @ 14:29, rekel:

no, maxiskuterji so vsaj 3000 ali več, stroški registracije so seveda višji in tudi vzdrževanje je malce večj ekot pri 50cc mopedu. vem da niso to ne vem kakšne cifre, vendar se šteje maxiskuter praktično pod pravi motor, dveh pa seveda nima smisla imet, saj se potem s skuterjem lahko komot peljem tudi na izlet. z 50 cc gre mal bolj težko... :whistle:
torej, ali nekaj mičeknega ali pa ornk.. :naughty:
nexus in t max sta mi med maxiji najbolj všeč, ker sta na videz tudi športna. silverwing, burgman, piaggio x9 ipd. so bolj "fini"
med 50 cc pa bi najraje imel piaggita nrg izpred leta 1996. torej typhoon zadnji del. pa jih ni ravno veliko v slo...

Kaj bo pol :hmm:. A kej "ornk"?
Pozabljaš na gilero GP800 ki ima 70PS in lahko s svojimi zmogljivostmi preseneti marsikaterega motorista, pa še nobeden izmed "nas", ki vozimo sesalce je nima :whistle:
0

#1102 Uporbnik je odsoten   Drejči 

• Mojster
  • PipPip
  • Objav: 706
  • Član od: 23. May 2007
  • Motocikel:Gilera Nexus 500

Objavljeno 08. November 2008 - 23:19

GP800, jo gledal zadnjč v PVG v Ljubljani in čeprav je v živo lepša, kot na slikah in se gor sedi res gosposko, pa je pod zicom za en "kurc" prostora in to pravim jaz, ki imam pri svojem Nexusu nič prostora. Resno! Niti moja mala Shark integralka S velikosti ne gre noter, kaj šele kaka preklopna čelada. No, morda bi pasala C3, ostalo pa pozabi.
0

#1103 Uporbnik je odsoten   SuzyRider 

• Vajenec
  • Pip

Objavljeno 10. November 2008 - 08:56

Preberi objavoDrejči, je 8 Nov 2008 @ 23:19, rekel:

GP800, jo gledal zadnjč v PVG v Ljubljani in čeprav je v živo lepša, kot na slikah in se gor sedi res gosposko, pa je pod zicom za en "kurc" prostora in to pravim jaz, ki imam pri svojem Nexusu nič prostora. Resno! Niti moja mala Shark integralka S velikosti ne gre noter, kaj šele kaka preklopna čelada. No, morda bi pasala C3, ostalo pa pozabi.

no, sej...motor tako velik, placa pa pod sedežem skoraj nič. tudi sam sem opazil ta fenomen pri nekaterih skuterjih. meni se gre pa tudi za plac pod sedežem, da lahko vanj vržeš kak six pack, čelado, rokavice, kak sveter ipd drobnarijo...
pa tudi pri nogah je fino, da ma ravno dno, tako kot recimo typhoon.
jutri grem pogledat enega x max-a 250, ki mi je tudi padel v uč.
0

#1104 Uporbnik je odsoten   lign 

• Neznanec
  • Objav: 2
  • Član od: 10. November 2008

Objavljeno 10. November 2008 - 15:19

Zanima me kaj menite o teh skuterjih ki niso ravno znane znamke (Boatan, Sachs,... )
0

#1105 Uporbnik je odsoten   666 

• Vseved
  • PipPipPip
  • Objav: 1090
  • Član od: 26. June 2008
  • Motocikel:HonDA CbR
  • Moj album:Moj album

Objavljeno 25. November 2008 - 16:23

Preberi objavolign, je 10 Nov 2008 @ 15:19, rekel:

Zanima me kaj menite o teh skuterjih ki niso ravno znane znamke (Boatan, Sachs,... )

da so to skuterji za tiste ki se vozijo 1x na 2 tedna oz. za tiste ki se jim ni adrenalin hitro voziti. moje mnenje
0

#1106 Uporbnik je odsoten   666 

• Vseved
  • PipPipPip

Objavljeno 25. November 2008 - 16:25

pizdo je sploh keri tu na forume ki je s prlekije pa ma 50-90ccm moped???? :? :?
0

#1107 Uporbnik je odsoten   andreMHR 

• Vajenec
  • Pip
  • Objav: 86
  • Član od: 25. November 2008
  • Motocikel:Aprilia rs 125 gp-1

Objavljeno 29. November 2008 - 15:35

Preberi objavo666, je 25 Nov 2008 @ 16:25, rekel:

pizdo je sploh keri tu na forume ki je s prlekije pa ma 50-90ccm moped???? :? :?

Jas sen s prlekije pa man 80cc moped. zakaj? :whistle:
0

#1108 Uporbnik je odsoten   666 

• Vseved
  • PipPipPip

Objavljeno 29. November 2008 - 18:17

Preberi objavoandreMHR, je 29 Nov 2008 @ 15:35, rekel:

Jas sen s prlekije pa man 80cc moped. zakaj? :whistle:

tak pitan zato ka so sami žabari pa podobni tu gore pa te nišče nič ne razme gda neke gučiš
0

#1109 Uporbnik je odsoten   quiin 

• Neznanec
  • Objav: 18
  • Član od: 19. November 2008
  • Motocikel:Aerox!!<3

Objavljeno 01. December 2008 - 20:23

Preberi objavoScooter_girl:), je 28 Sep 2004 @ 20:26, rekel:

Hy!

Sem nova tuki. Objavljena slika Bi vas pa neki vprašala. Čez kake pol leta načrtujem(o) nakup scooter-ja. Objavljena slika Objavljena slika Objavljena slika katere znamke so najboljše? Katere modele mi priporočate(do 400 000)? Objavljena slika

pa še kej mi lahka svetujete glede nakupa.

Lp

Uzami: Yamaha aerox, Gilera runner, Piagio nrg, aprilija sr(to so najbols znamke)
Za tunin in lepoto uzami aerox, Za malo grši izgled in malekost bolšo mašino pa runer.
0

#1110 Uporbnik je odsoten   Roky994 

• Vseved
  • PipPipPip
  • Objav: 1362
  • Član od: 21. May 2008
  • Motocikel:Aprilia

Objavljeno 03. December 2008 - 18:42

CITAT(quiin @ 1 Dec 2008 @ 20:23) <{POST_SNAPBACK}>
Uzami: Yamaha aerox, Gilera runner, Piagio nrg, aprilija sr(to so najbols znamke)
Za tunin in lepoto uzami aerox, Za malo grši izgled in malekost bolšo mašino pa runer.

odgovrajas na 4 leta str post biggrin.gif
0

Deli to temo:

• (86 Strani)
  • +
  • « Prvi
  • 72
  • 73
  • 74
  • 75
  • 76
  • Zadnja »