Tema za nabijanje glede izbire skuterja/mopeda ce se ne morete odlocit, sprasujte tukaj
Objavljeno 05. November 2008 - 09:05
nekaj dni nazaj se m začel resno razmišljat da bi poleg motorja im doma še enega skuterja. razlog je ta, da bi se z njim poceni vozil v službo pa v trgovino ipd. pred 11 leti sem si že lastil skuterja, takrat je bil to piaggio tph (typhoon) in sem bil seveda kot mulc z njim zelo zadovoljen. bojda so mašince zakon. skratka, razmišljal sem o več varijantah, zato pa bom povprašal za mnenje tukaj...
kupil bi si skuter, rabljen, nekje do 600 eur, pač tolk da je še kokr tolk soliden in da pelje. v poštev pride kak piaggio? za okrog korit za rože pa mi je luštkan tudi yamaha spy (mbk booster smo mu rekli 15 let nazaj..
kitajske mopede so mi odsvetovali, za peugeota ne vem... všeč mi je buxy ali pa speedake, ampak glede mašin nimam pojma...
druga varijanta je mogoče kakšen 125 4t in prva na spisku je aprilia leonardo, o kateri sem sanjal kot najstnik leta 96
tretja varijanta pa je malo bolj ekstremna in sicer da menjam sv-ja za kak malo boljši maksiskuter (gilera nexus 500 ali yamaha t max, vendar spet ne vem, koliko so potem te bane še okretne in pripravne za hitre skoke sem ter tja...
komentarji zaželjeni..
Objavljeno 05. November 2008 - 15:53
Sporočilo uredil(-a) andro007 dne 05. November 2008 - 15:54
Objavljeno 05. November 2008 - 22:45
nekaj dni nazaj se m začel resno razmišljat da bi poleg motorja im doma še enega skuterja. razlog je ta, da bi se z njim poceni vozil v službo pa v trgovino ipd. pred 11 leti sem si že lastil skuterja, takrat je bil to piaggio tph (typhoon) in sem bil seveda kot mulc z njim zelo zadovoljen. bojda so mašince zakon. skratka, razmišljal sem o več varijantah, zato pa bom povprašal za mnenje tukaj...
kupil bi si skuter, rabljen, nekje do 600 eur, pač tolk da je še kokr tolk soliden in da pelje. v poštev pride kak piaggio? za okrog korit za rože pa mi je luštkan tudi yamaha spy (mbk booster smo mu rekli 15 let nazaj..
kitajske mopede so mi odsvetovali, za peugeota ne vem... všeč mi je buxy ali pa speedake, ampak glede mašin nimam pojma...
druga varijanta je mogoče kakšen 125 4t in prva na spisku je aprilia leonardo, o kateri sem sanjal kot najstnik leta 96
tretja varijanta pa je malo bolj ekstremna in sicer da menjam sv-ja za kak malo boljši maksiskuter (gilera nexus 500 ali yamaha t max, vendar spet ne vem, koliko so potem te bane še okretne in pripravne za hitre skoke sem ter tja...
komentarji zaželjeni..
Prednost 125 4T leonarda je v tem da pobegneš tovornjakom in podobnim "zadevam", ki jim boš s 50ccm "prepočasen". Točiš samo bencin. Pelje se pa sigurno boljše kot 50ccm. Glede Nexusa in Tmaxa pa - v mestu si sigurno okretnejši in hitrejši (predno na motorju daš v prvo itd., si s maxijem že na naslednjem semaforju), med avti gre idealno. Na zaviti "gorski" cesti pa če si upaš lahko slediš motoriste (seveda ne kakšnega SS, ampak kaj "primerljivega").
Zakaj pa je menjava za maxija exstremna
Objavljeno 07. November 2008 - 14:29
skuterist, je 5 Nov 2008 @ 22:45, rekel:
Zakaj pa je menjava za maxija exstremna
no, maxiskuterji so vsaj 3000 ali več, stroški registracije so seveda višji in tudi vzdrževanje je malce večj ekot pri 50cc mopedu. vem da niso to ne vem kakšne cifre, vendar se šteje maxiskuter praktično pod pravi motor, dveh pa seveda nima smisla imet, saj se potem s skuterjem lahko komot peljem tudi na izlet. z 50 cc gre mal bolj težko...
torej, ali nekaj mičeknega ali pa ornk..
nexus in t max sta mi med maxiji najbolj všeč, ker sta na videz tudi športna. silverwing, burgman, piaggio x9 ipd. so bolj "fini"
med 50 cc pa bi najraje imel piaggita nrg izpred leta 1996. torej typhoon zadnji del. pa jih ni ravno veliko v slo...
Objavljeno 07. November 2008 - 18:21
SuzyRider, je 7 Nov 2008 @ 14:29, rekel:
torej, ali nekaj mičeknega ali pa ornk..
nexus in t max sta mi med maxiji najbolj všeč, ker sta na videz tudi športna. silverwing, burgman, piaggio x9 ipd. so bolj "fini"
med 50 cc pa bi najraje imel piaggita nrg izpred leta 1996. torej typhoon zadnji del. pa jih ni ravno veliko v slo...
Kaj bo pol
Pozabljaš na gilero GP800 ki ima 70PS in lahko s svojimi zmogljivostmi preseneti marsikaterega motorista, pa še nobeden izmed "nas", ki vozimo sesalce je nima
Objavljeno 08. November 2008 - 23:19
Objavljeno 10. November 2008 - 08:56
Drejči, je 8 Nov 2008 @ 23:19, rekel:
no, sej...motor tako velik, placa pa pod sedežem skoraj nič. tudi sam sem opazil ta fenomen pri nekaterih skuterjih. meni se gre pa tudi za plac pod sedežem, da lahko vanj vržeš kak six pack, čelado, rokavice, kak sveter ipd drobnarijo...
pa tudi pri nogah je fino, da ma ravno dno, tako kot recimo typhoon.
jutri grem pogledat enega x max-a 250, ki mi je tudi padel v uč.
Objavljeno 10. November 2008 - 15:19
Objavljeno 25. November 2008 - 16:25
Objavljeno 01. December 2008 - 20:23
Scooter_girl:), je 28 Sep 2004 @ 20:26, rekel:
Sem nova tuki.
pa še kej mi lahka svetujete glede nakupa.
Lp
Uzami: Yamaha aerox, Gilera runner, Piagio nrg, aprilija sr(to so najbols znamke)
Za tunin in lepoto uzami aerox, Za malo grši izgled in malekost bolšo mašino pa runer.
Objavljeno 03. December 2008 - 18:42
Za tunin in lepoto uzami aerox, Za malo grši izgled in malekost bolšo mašino pa runer.
odgovrajas na 4 leta str post

Pomoč