Skoči na vsebino

Yamaha Majesty 400 tresenje


Priporočene objave

Pred kratkim sem kupil rabljeno Yamaho Majesty 400 letnik 2010. Pred tem še nikoli nisem vozil tega skuterja zato imam vprašanje za tiste, ki ta motor imajo oziroma ga bolje poznajo. Zanima me, če je normalno rahlo tresenje (vibracije) motorja, ko med nekje 30-40 km/h pospešiš. Pri drugih hitrostih tega nisem opazil.

 

Hvala za pomoč in odgovore.

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Hvala za odgovor. Pred Yamaho sem imel Piaggio-ta X9 250 pa teh treslajev ni bilo toliko zato nisem bil siguren, če je z motorjem vse OK. So mi tudi v prodajalni Yamah rekli, da je to čisto običajno in, da ni kaj za skrbeti.

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

  • 1 leto pozneje...

Pozdravljeni. Pred kakšnim mesecem sem kupil Majesty 400. Naredil par kilometrov vendar kakšnih hudih vibracij ni bilo, vendar me je motilo nekaj drugega. Pri hitrosti nad 70 km/h se sliši neko grozno žvižganje iz neznane smeri (prednja šipa-mogoče). 

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Da. Močno priporočam nabavo

https://www.mrashop.de/com/selection-by-model/aprilia/atlantic-125200250300/bj-03-/5844/x-creen-touring-aufsatz-x-creen-touring-part-xcta-all-years?c=90005787

Brez tega je motor praktično nevozen. Velik sem 178 cm. Glavo mi je treslo kot zvonček, veter dobivaš pri original vizirju direktno v brado, od tam bobnenje. Kupil sem nov motor in je bil že od začetka pri hitrosti nad 110km/h nestabilen, da je bila groza, tresenje balance, itd. Turbolence šleparjev na AC so ga prestavljale sem ter tja do te mere, da prehitevanje ni bilo več varno. Praktično sem se pri prehitevanju  na ravnem delu peljal nagnjen v stran, kot pri stranskem vetru. Vedno sem samo čakal, da me bo v odbojno ograjo fliknlo.  No ta zadeva je to popravila 100 procentno. Šleparje prehitevaš z lahkoto. Do 140 dobenih veternih problemov, motor miren, tresenja balance ni. Pri šleperjih čutiš turbolenco samo kot pisk v čeladi, motor pa popolnoma miren. Zgleda da deluje kot spojler in ga pritiska k tlom. Če nebi to pomagalo bi verjetno že po 1 mesecu moped prodal, no tako je že 6 let pri hiši. Enako je občutil fotr na XMAX 400. Dokupil je povišano PUIG šajbo + ta dodatek. Več kot zadovoljen.

Dane rabiš vrtat šajbe

https://www.mrashop.de/com/mounting-kits/xcc-clamp-for-xcta-xcsa/6348/xcc-clamp-pair-for-xcta-/-xcsa

Sam mam zritano tako, Krajša oddaljenost od vizirja (cca 2cm). Ne moreš pa regulirati višine, samo naklon

XCTA.jpg

Popravljeno . Popravil map
Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

To bobnenje mi je jasno da nastane. Vendar pri meni je kot da bi nekdo s pišuko piskal.

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

  • 3 tedne pozneje...

Jaz zvižganja nisem nisem nikoli slišal. Je pa res, da zna pri hitrostih višjih od 90 km/h tresti čelado kot je že omenil map.

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Mogoče res problem v čeladi! Čeprav imam malo izkušenj, Gilera Nexus 500 od lanskega maja, mi je pri prejšnji no name čeladi le-to skoraj z glave snelo, če sem šel okrog 100. Nabavil potem novo Schuberth M1 (ne rečem, da je bolje samo zaradi te znamke) in tudi pri čez 160 nobenega problema s čelado! Imam pa tudi sam ta nastavek na vizirju, vendar ne povišanega, deluje bolj kot nek spoiler.

NEXUS 500.jpg

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Ustvarite račun ali se prijavite za komentiranje

Za objavljanje se morate najprej registrirati

Ustvarite račun

Registrirajte se! To je zelo enostavno!

Registriraj nov račun

Prijava

Že imate račun? Prijavite se tukaj.

Vpišite se
  • Zadnji brskalci   0 članov

    • Noben registriran uporabnik, si ne ogleduje to stran.


×
×
  • Ustvari novo...

Pomembne informacije

Z uporabo te strani se strinjate z uporabo piškotkov in se strinjate s pravili o varovanju zasebnosti!