Skoči na vsebino

KTM 640 SM/C LC4. Da ali ne?


rok.klobucar1@gmail.com

Priporočene objave

Pozdravljeni.

 

Kupujem rabljen motor in ker so mi že od nekdaj všeč Supermoto-ji, predvsem KTM-i, se pri nakupu nagibam k KTM 640 SM/C LC4. Najprej bi me zanimalo, zakaj sta dve kratici - pri nekaterih SM, pri drugih SMC?

Kot drugo bi me zanimalo, kakšno je vzdrževanje teh motorjev? Kdaj je potrebna generalka motorja (menjava bata, ojnice, cilindra in vse kar spada zraven)? Kakšna je zanesljivost teh motorjev? To sprašujem predvsem zato, ker sem danes dobil informacijo, da so ti motorji nezanesljivi. Človek je rekel, da ga je imel in ga je imenoval "gulaš". Rekel je, da je to navit motor in je po 15.000 km potrebna generalka, se pravi zamenjava bata, cilindra, ojnice, itd., itd., torej stroška za najmanj 2000€. Pravi, da je generalka potrebna, ko motor začne trošit olje in ga ne "folgaš" dolivati. Malce me je zmotilo le, da je rekel, da ta motor ne sme biti glasen, čeprav sem jih poslušal že kar nekaj (v prostem teku) in se pri vsakem sliši nekakšen kovinski zvok (kot frnikola v kovinskem kozarcu). Koliko sem se uspel pozanimati, je to zato, ker je en cilinder oz. je to za tega KTM-a normalno, malce bolj bi se naj slišalo samo takrat, ko niso pravilno nastavljeni ventili. No, na koncu mi je priporočal Yamaha XTX 660, ki pa mi nikakor ni všeč.

Trenutno sta na (Zbrisano! Za pošiljanje tovrstnih povezav uporabite Privatna sporočila.) na voljo dva, ki sta mi interesantna:

KTM 640 SM LC4 - letnik 2007

 

in

 

KTM 640 SM LC4 - letnik 2005

 

Gledal pa sem tudi tega:

 

KTM 640 SMC LC4 - letnik 2004

 

Vendar se mi za ta letnik zdi preveč navita cena.

Kaj mislite tisti, ki si lastite tega KTM-a ali ste si ga lastili oz. imate z njim izkušnje? Priporočate nakup ali ga odsvetujete?

Sprašujem zato, ker nebi rad plačal 3500€ za motor in še nato 2000€ za generalko, če je to res, kar je tisti tip povedal.

Hvala za odgovore že vnaprej.

Lep pozdrav.

Rok

 
Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Se opravičujem. Lahko kdo to temo izbriše?

Hvala.

LP

Rok

Popravljeno . Popravil rok.klobucar1@gmail.com
Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Ustvarite račun ali se prijavite za komentiranje

Za objavljanje se morate najprej registrirati

Ustvarite račun

Registrirajte se! To je zelo enostavno!

Registriraj nov račun

Prijava

Že imate račun? Prijavite se tukaj.

Vpišite se
  • Zadnji brskalci   0 članov

    • Noben registriran uporabnik, si ne ogleduje to stran.


×
×
  • Ustvari novo...

Pomembne informacije

Z uporabo te strani se strinjate z uporabo piškotkov in se strinjate s pravili o varovanju zasebnosti!