Skoči na vsebino

napihal ko so me ustavili policisti


JaRaNe

Priporočene objave

nisem vedel kam naj dam to temo, pa sm kar tukaj objavu

Uglavnem ustavili so me policisti, bil sem z avtom, sem mlad voznik, napihal sem 0,55. Ustavili so me prvič in nisem vedel, da vsaj 5 min preden mi dajo alkotest ne bi smel kaditi, pa me policist sploh ni vprašal, tudi vprašal me ni če se strinjam z rezultati, on je samo obkroževal, jst pa sm biu itak u šoku tko d tega sploh porajtu nism. Uzeli so mi izpit za 24 ur in dobil bom sodnika za prekrške. Zanima me če se lahko kako zagovarjam in kakšno kazen lahko pričakujem, v najslabšem primeru, glede na to da sem voznik začetnik, predvidevam da je to odvzem izpita.

hvala

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Skoraj upam trdit, da tudi ce bi cakali teh omenjenih 5 minut se to na alkotestu ne bi poznalo. Sem kar preprican da si tudi kaj spil, kar pa ves da ne smes. Torej se je brezveze nekaj pritozevat in: Take it like a man. Jebiga, sam si si kriv.

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

... 0,55 definitivno ni samo od tobaka :whistle: ... tako da razčisti pri sebi. :headbang: ... Kazen bo pa definitvno vgojna... in zahvali se Bogu zanjo! :worship: ... boš vsaj vedel kaj sledi v bodoče... stvar bi lahko bila tud bolj tragična... Kaj če bi enako napihal po kašni malo hujši prometni nesreči, s kakšno poškodbo udeležencev... :alien1: ? Zato ne jokaj, sprejmi kazen in se veseli življenja! :rolleyes:

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

A si napihu to po novem al po starem? Sicer je v vsakem primeru preveč, ampak če napihaš do 0,25 po novem oz 0,5 po starem potem si dobil samo odvzem za 24ur + do 3 (najverjetneje 3) kazenske točke in pa še finančno kazen, verjetno skup okrog 200evrov, če pa več pa odvzem vozniškega dovoljenja za stalno pa mislim da prepoved opravljanja za 6 mesecem (mislim da je to tudi).

Vsekakor imaš preden pihaš na voljo nekaj časa, če se ne motim 30min, policist pa bi te moral opozoriti na kajenje.

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Hvala za pojasnilo.

Bistvo je, da v vsakem primeru bodo najmanj 3 kazenske in najmanj nekje 200 evrov, pritožba pa je po moje nesmiselna, ker nimaš nobenih dokazov in verjetno tud ne nobenih prič ane.

Lahko ti še samo kakšne stroške zaračunajo dodatno

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

teoretično bi se lahko zgovarjal da nisi vedel glede kajenja, pa da si kake mentol bonbone jedel itd. in da te na vse to niso opozorili ampak ne verjamem da bo to kaj zaleglo, sploh če si potem podpial zapisnik. policaj lahko reče da ti je povedal, potem pa je tvoja beseda pijanega mladega voznika proti policajevi :whistle: mogoče bi ti sodnica spregledala nekaj malega če ni čista nula ampak če predvidevam da si napihal 0,55 promila (če si 0,55 po novem si itak odpisan) kar je preveč tudi za starejše voznike bodi prijazen in probaj na "lepoto" dobit čim manjšo kazen čeprav tako iz spomina mislim da je za voznika začetnika ze toliko napihanega celo predpisan TRAJEN odvzem. pozanimaj se točno ker se ti lahko zgodi da boš šel nazaj v avtošolo. itak pa ti ne gine krepka kazen!

jebi ga, drugič pa pamet v roke, če moreš met nulo potem ne moreš pit pa pričakovat da se ti bo toliko razgradilo. da jaz napiham toliko morem v kratkem času stisnit vsaj 3 velike pire, to pa traja cca. 4-5 ur da ti telo razgradi da teoretično prideš na nulo.

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Če si podpisal, si podpisal.

Če bi jaz bil sodnik za prekrške, pa mi nekdo pride z izgovorom, da ni vedel, kaj podpisuje in da so policaji nategnili, bi mu dal najvišjo možno kazen, ker je bil tako pijan, da ni znal brati.

Če se misliš izgovarjati na nepravilnosti, moraš policista na to takoj opozoriti in se po možnosti takoj pritožiti.Ampak s tem si lahko nakoplješ samo dodatne stroške.

Kot je rekel kolega EIN pred mano, 0,55 nisi pihnil zaradi nikotina.

Prišparaj si tistih nekaj ojrov in lepo po tihem plačaj.

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

čist odvisno je na kakega policaja priletiš, jst sem na motorju napihal 0,8. ustavu pa me je 200 metrov pred ciljem. Kazn nikakršna samo zmenl smo se, da se ne srečamo več. :D od takrat več ne pijem kadar vozim.

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Zaradi cigaret toliko zagotovo nisi napihal..

In brez zamere, kdor pije in vozi si zasluži kazen in to konkretno. Jaz bi jih še občutno zvečal. :angry: :angry:

Kdor pije naj uporabi javni prevoz, taksi, ali pa naj se h komu prisede! Je preveč pizdarij zaradi alkohola, že itak nas večinoma ne upošteva prometnih predpisov popolnoma, in smo prehitri, ipd in je že to dovolj nevarno in "neodgovorno", brez da se možnost pizdarije še potencira z alkoholom.

LP

Popravljeno . Popravil Brrrm
Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Ej jebi ga, zdej je že mal prepozn za kakšne pripombe. Jaz če grem kam z avtom spijem največ eno lahko laško ali pa sploh nič alkoholnega.

So pa tudi meni dali prejšnji petek za pihat pa sem spil malo pira kako uro prej pa nism nič napihal pa prav tako kadim.

So mi pa policaji malo čez prste pogledal, ker nas je bilo 6 v avtu pa ni dal nobene kazni :whistle:

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Predvidevam, da je teh 0.55 po novem, ker vsi alkotesti že kar nekaj časa merijo miligrame alkohola v litru izdihanega zraka. S kaznijo je takole:

130. člen

(1) V cestnem prometu ne sme imeti alkohola v organizmu:

.

.

.

8. voznik začetnik

(3) Voznika, učitelja vožnje ali spremljevalca, ki ravna v nasprotju s prvim odstavkom tega člena, se kaznuje za prekršek z globo:

d) če ima več kot 1,10 grama alkohola na kilogram krvi ali več kot 0,52 miligrama alkohola v litru izdihanega zraka, z najmanj 120.000 tolarjev. (pretvori si to v €) Vozniku motornega vozila, učitelju vožnje in spremljevalcu se izreče tudi najmanj 10 kazenskih točk in prepoved vožnje motornega vozila.

Glede na tvoje pisanje, sklepam, da je v teh 0.55 že upoštevana toleranca 0.05, saj moraš na 'zagovor' k sodniku. To pa zato, ker ima 'd' točka 3. odstavka 130. člena tudi stransko sankcijo prepoved vožnje motornega vozila, ki jo lahko izreče le sodnik. Drugače bi dobil plačilni nalog. .)

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

10 točk torej... Voznik začetnik jih ima lahko pa največ 7.. You do the math :)

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

zrihtej si enga advokata, al kaj so že.. pa ga mal povpraš kako in kaj. oni majo usak dan take primere :) tm boš dobu najbl točen odgovor

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Kolega je zadnič napihal 0,5 pa ni zgubu izpita (dobu bo bojda 6 kazenskih) pa 80eur kazni-pač to so mu policaji rekli. Možno pa da so se zmotili.K sodnikom pa za take stvari navadno sploh ne kličejo več, amapak dobiš obvestilo pa položnico in zapisnik kar po pošti.

Drugač pa nikol pijan za volan!!!

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Koliko si napihal si napihal in to je definitivno res. Zapisnik si podpisal in se s tem strinjal. Doletela te bo vsekakor denarna in točkovna kazen.

Če se boš zagovarjal samo pri sodniku za prekrške vedi, da tudi oni niso bosi na zakonodaji. Tvoje dejanje pred njim obžaluj in povej kaj lepih opravičljivih besed sebi v prid. Verjemi pomaga.

Če pa boš pisal pritožbo na postopek policistov ali blablabla se bo postopek najverjetneje zavlekel dvomim pa da imaš kakšne možnosti za zmanjšanje kazni. Lahko te doleti samo večja kazen. Preverjeno.

Nepoznavanje zakonov ni izgovor. Pa še mladi voznik povrhu.

Kar si zavestno storil tudi človeško "pogoltni". Naj ti bo v poduk za v naprej, da alko in vse nedovoljene substance ne sodijo za volan ali balanco. Imaš samo srečo, da nisi še nekoga zbil.

Pa srečno.

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

pil sem, saj nisem rekel, da nisem, sicer tudi sam ne pijem ko grem za volan, sedaj je bilo prvič, pa še to sem se peljal 2km po stranski cesti do mesta, po cigarete..... tudi ko sem se vozil samo z motorjem nisem nikoli piv..... kazen vem da mora biti vzgojna in prav je tako, glede denarne kazni bo že, samo da mi izpita ne vzamejo

glede moralnih in podobnih postov: vsega tega se zavedam, pride kdaj pa kdaj sila, in kot zaprisežen kadilec pač ne zdržim brez cigaretov (tako pač je) je bilo to zame nujno, izbrav sem najmanj prometno cesto izven naselja, vozil sem počasi in previdno.... samo pač včasih pride do take situacije, ko vse gre v 3pm, s tem denarjem, ki bom dav za kazen bi si lahko kupil 200 škatlic cigaret, sam je kar je, denar mora krožt :) samo glede izpita me je strah, ker avto nujno rabim, zaradi slabe povezanosti javnega prevoza do šole

sem že govoril z enim policistom, ki ga poznam in mi je reku da se da pri sodniku potem zmenit, če imaš prave razloge, moja trenutno kazen ki si jo zaslužim je 500€ in 10 kt (lahko jih imam 7), če pa pri sodnici povem razloge, v kakšni situaciji pač sem - nujno rabim prevozno sredstvo za pot v šolo, nimam štipendije, doma mi ne dajo skoraj nič, razno za redne stroške, tako da bo že denarna kazen zame velik velik strošek (bo treba kar kakšen mesec delat zastonj) predvsem pa me bo že ta zelo izučila

s pomočjo takih razlogov se da kazen omilit, tako da ti recimo ne uzamejo izpita, vendar previdno pri tem, če imate štipendijo pa boste rekli da je nimate, lahko gredo preverjat in če vas dobijo se vam slaba kaže

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Zakon je jasen in tudi sodnik ne more odločat v nasprotju z njim.

130. člen ZVCP-1 odstavek d

d) če ima več kot 1,10 grama alkohola na kilogram krvi ali več kot 0,52 miligrama alkohola v litru izdihanega zraka, z najmanj 120.000 tolarjev. Vozniku motornega vozila, učitelju vožnje in spremljevalcu se izreče tudi najmanj 10 kazenskih točk in prepoved vožnje motornega vozila.

Torej, če boš prijazen in navedel okoliščine, ki jih omenjaš boš mogoče dobil najmanjšo zagroženo kazen in to je to. Ker drugače lahko dobiš tudi višjo. Je pa dejstvo, da če je na zapisniku napisano 0.55 alkohola v litru izdihanega zraka sledi v tvojem primeru ponovno opravljanje izpita. Sprejmi to kot še vedno relativno poceni šolo in to je to. Si predstavljaš kaj bi bilo, da bi nekoga zbil in toliko napihal.. Pa lahko bi bil tudi pijanček, ki bi ti skočil pred avto.. Ampak glede na to, da bi bil ti vinjen, verjemi da bi ble posledice katastrofalne..

LP

Popravljeno . Popravil DeX
Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

24urni odvzem velja vedno ko preveč napihaš, tako za minimalno prekoračitev ko smrtno dozo, to nima veze z ostalim postopkom.

sodnik TI LAHKO omili kazen in NE IZREČE ODVZEMA, če imaš kakšne posebne olajševalne okoliščine! lahko ti povem za par primerov pri nas (jih poznam - to niso zgodbe "od brata kolega je slišal da je od soseda punce teta,.... ), ko so napihali preko 1,5 in obdržali izpit. ena recimo se je izgovarjala da nima denarja in da rabi izpit za službo in da nikoli :whistle: ne pije pa jo je tisti dan fant pustil in je bla z avtom v gostilni in se je ga napila od žalosti potem pa ni več trezno razmišljala in se je peljala domov,....., pa se je sodnici zasmilila.

eden je obdržal ispit ker je privatnik in bi brez izpita mu propadla firma pa preživlja familijo in ima delavce,....

nejkotova zgodbica z 1.74 pa je zelo pogosta ampak tu nima veze sodišče ampak policaji in če je bil tip kak sorodnik ali prijatelj od policaja je jasno da mu je oni napisal recimo 0,6 namesto 1,74 in mu dal samo kazen. to se redno dogaja!

policaji in izjeme pred sodniki pa lepo kažejo kako smo enaki pred zakonom :SS :SS :SS :SS :SS

PS: si že kdaj slišal da je kak policaj napihal ali rekel da ne bo vozil ker je pil????????? slišal sem samo za en primer pa še takrat se policaja nista marala in mu je tisti ki je bil v službi zanalašč dal pihat!

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Še moje dolgoletne izkušnje.Sicer nepijem veliko,kadar popijem vedno tudi nekaj pojem,če čutim preveč promilov pokličem; domov,kolega ali taxi in pride nekdo pome.Če pa sva z ženo skupaj potem eden manj ali celo nič ne pije in tisti pač vozi domov.Že velikokrat se je zgodilo ,da je bilo treba pihati- nasrečo vedno pod 0,5.

Ps. za vse pa nasvet,kadar čutiš kakšen promil in voziš avto: :eek:

1.) prezračuj notranjost avta (ventilator ali odpri malo okno),da nesmrdi po alkoholu v avtu.

2.) daj v usta kakšen bombon ali žvečilni gumi (mentol).

3.) vozi STROGO po predpisih.

4.) vedi se ZELO dostojno.

Kdor bo vse to upošteval ima veliko možnost,da mu nebo potrebno pihat.Problam nastane pri karambolu in pri kontrolah,ki so posebno namenjene kontroli alkoholiziranosti,kot so razni prazniki npr:martinovanja,silvestrovanja,pustovanja itd.Takrat pač z glavo na zabavo! :beer2:

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

To je sve lepo in prav Brumer, ampak alkohol in vožnja avtomobila ne gresta skupaj. Saj vsi vemo kaj mislim.

Nekateri tudi uporabljajo aktivno oglje v tabletkah, ki baje preprečuje da nenapihaš... Stranski učinek črn jezik.

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Ustvarite račun ali se prijavite za komentiranje

Za objavljanje se morate najprej registrirati

Ustvarite račun

Registrirajte se! To je zelo enostavno!

Registriraj nov račun

Prijava

Že imate račun? Prijavite se tukaj.

Vpišite se
  • Zadnji brskalci   0 članov

    • Noben registriran uporabnik, si ne ogleduje to stran.



×
×
  • Ustvari novo...

Pomembne informacije

Z uporabo te strani se strinjate z uporabo piškotkov in se strinjate s pravili o varovanju zasebnosti!