Skoči na vsebino

Super Mega Pony Express


race

Priporočene objave

valda da se da, najprej meni dizo če lohk drgač meni frgazar če ne sede predelej kolenček, pol loh brusš pa daš več bat tam do 40 max

brusš kanale...

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

a je to tomosov ali puch-ov pony expres?

.....drugače pa odsvetujem večanje diz na fergazerju in razne druge akrobacije kot brušenje izpušnih in sesalnih ventilov,krajšanje bata.......mnogo bolje se v praksi obnese menjava klasičnega bata za L bat,vendar moraš zamenjati(če se da povečati) pušo na ojnici na fi12 in ponovno nastaviti prevžig in vžig.........

PS:če je puch-ova mašina ne brusi cilindra,kajti te mašine si imele cilinder kromiran,tako da so se dosti hitreje zavrtele kot tomosove....

lp.,

bmw

Popravil/a - bmw dne 13/06/2002 ob 23:11:44

Popravil/a - bmw dne 13/06/2002 ob 23:15:27

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Res je, cilinder je aluminijast. Če bi ga zbrusil na večji premer, bi ga bilo potrebno dat kromirat oz. nikasilat, kar pa je drago.

Sam sem malo obnovil mojega Ponya, ker se mi je zasmilil ko sem ga po dolgih letih videl propadati in rjaveti. No, sej nikol ni zgledal boljše kot par štang in dva kolesa z motorčkom, pa vseeno. Posprejal na metalik zeleno - belo barvo, prav luštkano zgleda na 2 metra.

Raskiral 8k SIT in dal obnoviti ojnico, zamenjal ležaje na gredi, cilinder je bil OK, kupil za 4k SIT nek el bat za BT 50 z obročki made in taiwan, prepucal vplinjač, predelal kromirano cev za sesalec v izpušno cev in verjeli ali ne, kljub močnemu pregrevanju se sveti da verjet ne moreš, ne duha ne sluha o kaki modrini ali kaj podobnega. Kupil novo gumo za 2k SIT, opral in posprejal verigo, poštimal zajle, odstranil dekompresor in zamašil lukjno, ker je puščal.

In v stanju kakršnem je sedaj potegne mojih 95 kilogramov krepko čez 60 km/h po ravnini, merjeno z avtomobilom, tudi klanci niso problem, če so taki da se da z veliko hitrostjo priletet, z mesta je pa res SLABŠE KOT PEŠ. Ko pa se odpre sklopka in pride do nekih obratov, zapoje da verjet ne moreš. Mogoče bi šel še več, samo je že pri 60 tako tulil in piskal, da se mi je zasmilil, po moje bi se nehal vrtet, ko bi kakšen ležaj rekel ''dost mam'', kar se je že zgodilo z ojničnim, potem pa spet mašinčko narazen in obnovit ojnico. Težava je edino, da je cilinder po moje malo pregret, ker če ga par kilometrov mučiš, se segreje, da bi lahko jajca pekel že 10 centimetrov od cilindra, kar puhti od njega, potem pa začne slabše vleč, kompresija se zmanjša in crkuje v prostem teku.

Ampak za mal hecat se in mojga sinkota okol fijakat je pa prav zabavno, pa še mularija na skuterjih debelo gleda, s čim hudiča se ta tip to vozi, en me je ustavil v trgovni in prašal, če sem mešino namontiral na bicikl, hehe.

Če se pa kdo norca dela, kakšen motor mam, pa pol utihne ko me na Yamahi vid.

Mah, starejši ko sem, bol mi na otročje seka. Pa kaj pol.

ace

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

  • 3 let pozneje...

kup si flexerja k je pocen pa prodej pony expresa kup flexija k se ga da ogromn predelat konca mozna tudi do 100km/H!jest ga mam zdej mi gre okol 55 km/h pa sm menu sam zobnik pa auspuh pa filtr dov vn!

:naughty: :naughty: :naughty: :blush: :OK: :OK: :OK: :OK: :OK:

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Mislim da je @race v 3letih že naredo kaj je mislo al se ti ne zdi?

drugič pa malo poglej kdaj je bil zadnji post

LP

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

imam doma pony express z motorjem od pucha. (kromiran cilinder). Tako bom reku. Ko sem ga jst dobil v roke je letel 80 km/h po originalnem števcu (odprt auspuh). Števec laže max. za 5 km/h (še to ne vem če).Zadeva je strupena. Po obilo skokih in težkemu terenu mi je začela odpovedovat sklopka, vendar je še zmerej kar v redu vozen. NAj omenim še to, da sem 1x tankal notr gol benzin in nisem dodal olja. natanko 7 minut sem ga na stojalu gonil na mestu (zadnja šina v luftu) in NI zaribal. bilo pa je popolno brezveterje pri temperaturi zraka čez 30 stopinj. :yea2: :yea2: :wub: :wub:

Mislim da je za tako šibak okvir kakršnakoli predelava odveč.

ja, če kdo slučajno naleti na kšno dobro sklopko. ZS obstajaja.

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

aja, drgač da povem kaj je dau en prjatu nares k ma pony-ja s tomosovo mašino.

piljeni vsi kanali, do fulla

45L bat

12 sorna blajerca

BT štrom

dellorto 15,5

MF cobra

vse to seveda na tej mašini, vendar na A5 CILINDRU.

ayd

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Moj kolega je mel pony enxpresa .. Puch mašina .. se mi zdi da je mel kar original mašino .. pa mu je 70 letel.. :OK:

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

res :eek: nevem .. sam so mu merili eni z apnkami pa to .. pa je šel .. :eek: :lol:

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

  • 5 tedne pozneje...

Na moji igrači (ponixu) je zdej tole: http://uk.catalogo.polini.it/polini/dep/144_0150_maxi.jpg

+ 17.5 vplinjač.

In gre čez 70 po kolesarskem števcu, potem odneham ker sploh ni več zabavno.

:nono: :nono: :xx: :eek: Ker ne vem če se bom ustavil oz. bo vse skupaj razpadlo. In kuri skoraj toliko kot avto. :eek: :eek: :eek:

Problem ki se je pojavil je, da je začela odpovedovati centrifug. sklopka. Ampak še dela, samo do 40 cuka ko svi*a, poem gre lepo.

Potegnil bi še bolj, če bi dal izpušno krivino večjo, saj je površina izp. kanala skoraj 1x večja od tiste luknjice original kolena. Ampak nekako prebavi vso mešanico, ki jod dobi in nekje pri 30-40 začne vlečt ko nor.

Tu pa tam za zabavo se zapeljem.

Popravljeno . Popravil mimixtz
Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

živa resnica. pri 70+ stvar sploh ni več zabavna :huh: pri taki hitrosti lahko obračaš balanco po mili volji, ampak boš obračal res le zgornji del.... kolo bo šlo naravnost, pa vpetje sprednjega kolesa je precej vprašljivo. Sam sem bil navdušen nad izjemno nizko kilažo okvirja in sem z dotičnim motorinom izvajal razne skoke. NAkar sem eno popoldne v zraku ostal brez sprednje šine. to je nekej za doživet :kva2: :kva2: ko se vilce zarijejo v zemljo in ti končaš na števcu... :nono: :devil:

Sicer pa pri avspuhu precej pomaga če odrežeš prvo preklado. (mislim da je tud narejeno tako da jo odrežeš). Kej glede sklopke mogoče kdo ve kje bi se jo dalo dobit, oziroma če paše od kšnega druzga motorja (avtomatiki, taljanska jajca aka ciao, bravo...) :?

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Sicer pa pri avspuhu precej pomaga če odrežeš prvo preklado.

Za avspuh mi služi predelana lepa kromirana cev od sesalca :afro1: :afro1: (tistega za prah .) ). In zgleda kot original.

živa resnica. pri 70+ stvar sploh ni več zabavna huh.gif pri taki hitrosti lahko obračaš balanco po mili volji, ampak boš obračal res le zgornji del..

No ta poni spredaj sploh nima teleskopov in tako balanco že lahko obračaš in tudi tog nekako je, samo vse se tako trrrrrrrrrresssssssse :kva2: :kva2: :kva2: , pa nekako visoko sediš in tisti kolesarski zic gre kar po svoje,...

Popravljeno . Popravil mimixtz
Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

  • 9 let pozneje...
  • 11 mesecev pozneje...

Ustvarite račun ali se prijavite za komentiranje

Za objavljanje se morate najprej registrirati

Ustvarite račun

Registrirajte se! To je zelo enostavno!

Registriraj nov račun

Prijava

Že imate račun? Prijavite se tukaj.

Vpišite se
  • Zadnji brskalci   0 članov

    • Noben registriran uporabnik, si ne ogleduje to stran.


×
×
  • Ustvari novo...

Pomembne informacije

Z uporabo te strani se strinjate z uporabo piškotkov in se strinjate s pravili o varovanju zasebnosti!