Objavljeno 29. April 2009 - 10:25
pozdravljeni teneraši!
ST-jka je letos uspešno zajadrala na cesto, sicer od začetka še s starimi mitaskami zdej pa je obuta v dunlop trailmax D607 dual-sport/street. in zdej lahko trdim, če sem bil prej skeptičen v ovinkih in peljal s strahom sploh pri več zaporednih ovinkih, ko sem imel občutek da se cel motor zvija, potem lahko rečem, da sem na novih gumah prepričan, da gre za dober izdelek motorja. vsi sumi o tem, koliko je motor dober ali slab na asfaltu so zbledili. sedaj si lahko privoščim globje nagibe in pri tem vozim brez strahu. če prej nisem verjel debati o brušenju tačk na tem visokem motorju sem se sedaj sam prepričal v praksi, da gre zares globoko v nagib in še stabilen je. res pa je, da se bom letos zaradi gum izogibal makadama, lani pa sem imel razmerje cca 70/30% asfalt/makadam.
bilo je vse O.K. do včeraj, ko sem pogruntal, da mi na levem fergiju pušča bencin. tu se mi je pojavil nerazumljiv problem: kar naenkrat zgleda da plovek ne zapira dotok goriva, ko je posodica z gorivom polna in ga meče ven na iberlauf. nočem preveč po fergijih spreminjat,da ne bom sprožil še kakšnega problema več ampak nimam pojma kaj naredit. staknil sem pokrovček in z rokami pomikal plovec in stvar deluje normalno, verjetno so kakšne nastavitve nivoja goriva in kdaj naj plovec zapre dotok vendar na blef ne upam nič premikat. pišete tudi o nastavitvah pilot jet vijaka:kako in zakaj? tudi iz mojega izpuha občasno pokne in bi to rad odpravil. sinhronizacijo uplinjačev pa sem opravil samo z eno urico, kar pa mislim da ni najbolj natančno. ma kdo kakšno idejo? najlepša hvala za odgovor in upam da bom katerega iz druščine letos srečal na cesti. Lp