motosvet.com forum: YAMAHA XTZ 750 Super Tenere - motosvet.com forum

Skoči na vsebino

Pomembno

Pravila kategorije so zbrana v temi "Navodila za uporabo foruma." Vabimo vas, da si jih pred pisanjem preberete.
  • (24 Strani)
  • +
  • « Prvi
  • 16
  • 17
  • 18
  • 19
  • 20
  • Zadnja »
  • Ne morete odpreti nove teme
  • V tej temi ne morete odgovarjati

YAMAHA XTZ 750 Super Tenere Oceni temo: ***** 4 Glasovi

#251 Uporbnik je odsoten   Hop 

• Vajenec
  • Pip
  • Skupina: Člani
  • Objav: 275
  • Član od: 23. July 2007
  • Spol:moški
  • Motocikel:xtz 750 super tenere

Objavljeno 23. April 2008 - 10:21

CITAT(Ozzie @ 22 Apr 2008 @ 10:58) <{POST_SNAPBACK}>
nabavljene nove gume... samo še zamenjat jih je treba in scentrirat,... Ali kdo vozi nescentrirane gume? Me zanima, kako se to pelje?

Zdravo Ozzy

Ne seri z necentriranim gumam. Men je prvo slabo centriral en serviser je tresla k sto hudičev že pi majhni hitrosti

LP Hop
0

#252 Uporbnik je odsoten   Ozzie 

• Vajenec
  • Pip
  • Objav: 132
  • Član od: 05. May 2004

Objavljeno 23. April 2008 - 10:34

QUOTE (Hop @ 23 Apr 2008 @ 11:21) <{POST_SNAPBACK}>
Zdravo Ozzy

Ne seri z necentriranim gumam. Men je prvo slabo centriral en serviser je tresla k sto hudičev že pi majhni hitrosti

LP Hop

Saj mislim scentrirat v vsakem primeru, samo zanima me a kdo ne centrira.... Hvala za odgovor....
0

#253 Uporbnik je odsoten   rokrs8 

• Vajenec
  • Pip
  • Objav: 201
  • Član od: 20. April 2008
  • Motocikel:Yamaha Super tenere

Objavljeno 23. April 2008 - 13:41

Pozdravljeni super teneraši. Pred tremi dnevi sem kupil yamaho super tenere in ugotovil da motor že pri majhnih hitrostih plava levo in desno (nagiba), ko pa spustim krmilo pa ga vedno zanese desno. Kaj narediti z takim motorjem? Pa še poči občasno iz izpuha ko spustim gas ne vedno al se zgodi. Zdaj ko bi moral biti dobre volje ker imam novi motor sem zelo slabe ker se bojim da me je prodajalec zelo nate..... wacko.gif Za vsako pomoč bom zelo hvaležen.

0

#254 Uporbnik je odsoten   Stric Burek 

• Legenda
  • PipPipPipPipPip
  • Objav: 5702
  • Član od: 20. January 2005
  • Motocikel:Aprilia RSV Mille 02'

Objavljeno 23. April 2008 - 14:15

To bi moral ko si kupoval pogledat. Še se da očitno folk nategnit.
Preglej tlak v gumah, če ti poka verjetno ni nič hudega, mogoče fergazer za naštelat...
0

#255 Uporbnik je odsoten   rokrs8 

• Vajenec
  • Pip

Objavljeno 23. April 2008 - 15:18

Guma je nupumpana po paprjih na 2.25 bara (prva) zadnja pa 2.4. Hja sem se pelo vendar je človek bil med samimi bregi doma tako da nisem imel možnost tega občutiti.

0

#256 Uporbnik je odsoten   rokrs8 

• Vajenec
  • Pip

Objavljeno 23. April 2008 - 17:05

Po dolgotrajnem prebiranju foruma in posvetu z prijateljem ki je prav tako bil voznik ST sem ugotovil da je zibanje pri teh motorjih normalno zaradi dolgih in mehkih (premehkih) prvih amortizerjev. V louisu je nadomestna fedra vendar mislim da ni nič bolj trda kot original. Kje dobiti tršo? Ali bo z tem problem zibanja rešen?
0

#257 Uporbnik je odsoten   Hop 

• Vajenec
  • Pip
  • Objav: 275
  • Član od: 23. July 2007

Objavljeno 23. April 2008 - 18:15

CITAT(rokrs8 @ 23 Apr 2008 @ 17:05) <{POST_SNAPBACK}>
Po dolgotrajnem prebiranju foruma in posvetu z prijateljem ki je prav tako bil voznik ST sem ugotovil da je zibanje pri teh motorjih normalno zaradi dolgih in mehkih (premehkih) prvih amortizerjev. V louisu je nadomestna fedra vendar mislim da ni nič bolj trda kot original. Kje dobiti tršo? Ali bo z tem problem zibanja rešen?

Zdravo Rokrs8

Glede plkavanja bo že res sam se s časom navadiš.Glede zibanja levo in desno pri majhni hitrosti pa prvič slišim,mislim da misliš da moraš stalno popravljati krmilo,če je tako potem je križ premočno zategnjen malo moraš popustiti nazopčano matico pod zgornjim križem

LP Hop
0

#258 Uporbnik je odsoten   Stric Burek 

• Legenda
  • PipPipPipPipPip
  • Objav: 5702
  • Član od: 20. January 2005
  • Motocikel:Aprilia RSV Mille 02'

Objavljeno 23. April 2008 - 22:31

Probaj prvo nekomu dati menjati olje v vilcah z gostejšim.
0

#259 Uporbnik je odsoten   rokrs8 

• Vajenec
  • Pip

Objavljeno 24. April 2008 - 20:31

Danes se je peljal sosed stari motorist in je rekel da je to vse normalno. Drugi sosed ki pa je prav tako bil lastnik ST pa je rekel da se je nejmu tudi rahlo zibala v levo in desno. Tako da verjetno je to normalno ker je visoko težišče in dolge vilice in tudi precej mehke.

0

#260 Uporbnik je odsoten   zupi 

• Vajenec
  • Pip
  • Objav: 145
  • Član od: 27. November 2006
  • Motocikel:YAMAHA xtz 750 S:T

Objavljeno 25. April 2008 - 20:18

CITAT(rokrs8 @ 23 Apr 2008 @ 14:41) <{POST_SNAPBACK}>
Pozdravljeni super teneraši. Pred tremi dnevi sem kupil yamaho super tenere in ugotovil da motor že pri majhnih hitrostih plava levo in desno (nagiba), ko pa spustim krmilo pa ga vedno zanese desno. Kaj narediti z takim motorjem? Pa še poči občasno iz izpuha ko spustim gas ne vedno al se zgodi. Zdaj ko bi moral biti dobre volje ker imam novi motor sem zelo slabe ker se bojim da me je prodajalec zelo nate..... wacko.gif Za vsako pomoč bom zelo hvaležen.

Zdravo tud jaz sem mel tak občutek pri majhni hitrosti(do50/60km/h) pa je bil preveč zategnjen ležaj v križu kot opisuje Hop pri večji hitrosti pa je pozibavanje normalno. Upam da sem ti kaj pomagu. L.P Zupi
0

#261 Uporbnik je odsoten   ravni 

• Vajenec
  • Pip
  • Objav: 309
  • Član od: 04. October 2005
  • Motocikel:Yamaha XTZ 750 Super Tenere

Objavljeno 04. May 2008 - 13:40

Ali ima kdo od ST-jašev problem z prvim zobnikom?? da se mu matica sčasoma odvije. pa ne čist samo matica se začne obračati levo-desno kolikor pač zobje dovoljujejo od varovalne podloške. To se mi je zgodilo že drugič od kar mam motor.

LP

Sporočilo uredil(-a) dravni dne 04. May 2008 - 13:40

0

#262 Uporbnik je odsoten   simonsi 

• Legenda
  • PipPipPipPipPip
  • Objav: 8200
  • Član od: 29. March 2002
  • Motocikel:Kawasaki ninđa ZX10-R, Husqvarna TE 510 i.e.

Objavljeno 04. May 2008 - 17:31

CITAT(dravni @ 4 May 2008 @ 14:40) <{POST_SNAPBACK}>
Ali ima kdo od ST-jašev problem z prvim zobnikom?? da se mu matica sčasoma odvije. pa ne čist samo matica se začne obračati levo-desno kolikor pač zobje dovoljujejo od varovalne podloške. To se mi je zgodilo že drugič od kar mam motor.

LP

Fajn očist navoje na aksi in matici pa obilno namaži s tahudim loctitom za vijake.
0

#263 Uporbnik je odsoten   rokrs8 

• Vajenec
  • Pip

Objavljeno 04. May 2008 - 19:24

Je kdo menjaval kaj vzmeti v prvih amortizerjih naprimer takšne za njih piše da so tudi malo trše kot original http://www.kedo.de/produkte/22609.html V priponki je slika prvega diska ki je že precej izrabljen. Vprašanje pa je ali še ga lahko v stružnici podrejam da ne bo pretanek saj je že zdaj tanjši in zato mogoče posledica višje temperature pri zaviranju ali pa kupim nadomestne http://www.kedo.de/produkte/40195.html origanal stane en disk okrog 140 evrov sem se pozanimal na servisu.http://www.kedo.de/produkte/40195.htmlhttp://www.kedo.de/produkte/40195.html

Pripeta datoteka(e)

0

#264 Uporbnik je odsoten   ravni 

• Vajenec
  • Pip

Objavljeno 04. May 2008 - 21:16

CITAT(simonsi @ 4 May 2008 @ 18:31) <{POST_SNAPBACK}>
Fajn očist navoje na aksi in matici pa obilno namaži s tahudim loctitom za vijake.

A se je to tudi tebi dogajalo?
0

#265 Uporbnik je odsoten   ravni 

• Vajenec
  • Pip

Objavljeno 04. May 2008 - 21:17

CITAT(rokrs8 @ 4 May 2008 @ 20:24) <{POST_SNAPBACK}>
Je kdo menjaval kaj vzmeti v prvih amortizerjih naprimer takšne za njih piše da so tudi malo trše kot original http://www.kedo.de/produkte/22609.html V priponki je slika prvega diska ki je že precej izrabljen. Vprašanje pa je ali še ga lahko v stružnici podrejam da ne bo pretanek saj je že zdaj tanjši in zato mogoče posledica višje temperature pri zaviranju ali pa kupim nadomestne http://www.kedo.de/produkte/40195.html origanal stane en disk okrog 140 evrov sem se pozanimal na servisu.http://www.kedo.de/produkte/40195.htmlhttp://www.kedo.de/produkte/40195.html

Moji so tudi tolk zrabljeni pa tudi premišljujem, da bi jih zamenjal.
0

Deli to temo:

• (24 Strani)
  • +
  • « Prvi
  • 16
  • 17
  • 18
  • 19
  • 20
  • Zadnja »
  • Ne morete odpreti nove teme