YAMAHA XTZ 750 Super Tenere
Objavljeno 28. July 2007 - 13:48
Nekaj časa nazaj sta se v salamoncu dve tdm850 po delih prodajale, drugače se pa na ebay.de vedno kaj najde.
Objavljeno 29. August 2007 - 00:14
A ima slučajno kdo kako idejo za nove inbus vijake na sprednjih zavornih čeljustih, ki držijo ploščice na mestu?
Glave so pobrane, že prejšnji lastnik je ob menjavi torx zabil noter, da jih je odtegnil, potem pa iste nazaj zašraufal.
Berem, da imajo v nemčiji na yamaha servisu samo "zlate" za dobrih 6 Eur po komadu, tako da sem klic v delta team že opustil.
Objavljeno 29. August 2007 - 09:21
doma imam "nekaj" V2A inbus vijakov....... (ca. 1.000 razlicnih dimnezij)
Objavljeno 29. August 2007 - 16:11
Glave so pobrane, že prejšnji lastnik je ob menjavi torx zabil noter, da jih je odtegnil, potem pa iste nazaj zašraufal.
Berem, da imajo v nemčiji na yamaha servisu samo "zlate" za dobrih 6 Eur po komadu, tako da sem klic v delta team že opustil.
Jaz sem dal kar m6 imbus vijak če celo čeljust in najlonsko matico na koncu.
Objavljeno 29. September 2007 - 12:54
S punco sva letos kruzala po italiji, nekje do Peruge sva prispela, nazadnje pa sva koncala na hrvaskih otokih. Motor je bil res polno obremenjen predvsem s kilazo in se je res dobro odrezal. Varno in sigurno, brez problemov.
Pravkar sem zamenjal zobnika in ketno (DID komplet), pa tudi vilice sprednje sem obnovil (Primec)
Tukaj se neizmerno zahvaljujem Climberju, ker mi je pomagal z rabljeno desno cevjo od vilice, namrec prejsna moja je bila udarjena-nekaj tudi ravnana najbrz, kar me seveda ne preseneca (nategi pri nakupu rabljenega motorja padajo obratnosorazmerno s stevilom stevilom kupljenih
Tukaj je nastal mali problem, ki mi gre resno na zivce in sem precej jezen zato jo tudi prodajam - Vilice so po obnovi prevec mehke, motor plese v ovinkih (prej ni plesal), vidim da imam tudi lezaj prevec zategnjen sedaj, ker mi motor rine po svoje in ga je tezko vozit ravno in mirno brez rok. Zadnji amortizer se mi zdi da je tudi u k...u in je potreben tudi menjave.
Motor seicer se vedno tece gladko in lepo in brez problemov in ne kaze nobenih znakov da bo pocas umru.
Imate kaksen predlog?
Al mi je pa samo dolgcas in ne vem s kom naj se pogovarjam o mojem motorju
Ps: Nismo sli niti enkrat skupi en krog, skoda. (oz vsaj jaz ne)
Objavljeno 29. September 2007 - 16:23
Če bi res kupil tak klump, kot ti hočeš povedat, potem nebi nikoli naredil toliko kilometrov kot si jih.
Moraš tudi računat, da bo motor kmalu polnoleten in mu tudi pripada malo šraufanja.
Zakaj si pa šel vilice rihtat, če so bile pa v redu? Glede tršanja imaš tudi v tej temi dosti napisanega, ali pa naj kar primec zrihta zadevo.
LP
Objavljeno 30. September 2007 - 15:34
predvidevam da je sedaj dal notri primec preredek olje, pravi 15w (default je 10w), je pa ornk premehko napram prej in ne razumem... ali res ni dal 15w ali pa je potrebno se gostejsega.
zaenkrat se ne vem kje naj gostejse olje kupim, ker bom najbrz sedaj to sam naredil....
ti si pisal neki o motornem olju, da se ga da lahko notri, ce sem prav razumel, mislim da se bom probal temu ognit in kupit pravo vzmetno olje
specifikacijo "klumpa" si najbrz vsak od naju razlaga drugace...
ne bi se rad o tem prerekal ali je motor bil v zgodovini dobro ali slabo vzdrzevan, lahko pa povem svoje mnenje, da je motor bil klump - to se ne trudim povedat to je dejstvo,
nadalnje normalno vlaganje je seveda potrebno za to starost, vendar razmisljam o prodaji ker vidim da je potrebno za normalno voznjo tokrat celotno vzmetenje obnovit (zamenjat).
masinka laufa gladko, zdej ko je rotor zamenjan in ko ni vec frnikul v masini.
africa me mika..... draga je
Objavljeno 01. October 2007 - 11:01
Fila samo pod 2ooo obrati, pri višjih pa ne, ampak gre na vhodni strani v kratek stik.
Navitje je ok.
Glede na to, da se mi zdi, mi je že tudi pri prejšnji teneretki luč pod višjimi obrati manj gorela kot pri rahlih obratih, je zgleda to nek serijski problem.
Sem pa končno bremze sestavil in 300mm diski+glavni bremzcilinder od TDMke
Objavljeno 01. October 2007 - 13:14
masinka laufa gladko, zdej ko je rotor zamenjan in ko ni vec frnikul v masini.
glede na drugi stavek bi ti priporocal se pozanimati kako je z progresivnimi fedri+ olje in novim amortizerjem za ST.
(v info: za bandita 1200 je to stalo ca. € 680.- s postnino; razlika vec kot ocitna in pozitivna).
Objavljeno 01. October 2007 - 21:56
predvidevam da se to da preko interneta narocit? imas naslov paga?
hvala
Objavljeno 02. October 2007 - 11:20
http://www.white-power.de/ "malce" cenejsi kot ohlilns; za na cesto ze skoraj prevec - odvisno od modela.
http://www.wilbers.de/2007/html/wilbers_hy...hoehenverst.htm te imam sam, za na cesto solidno oz. zelo dobro; spet odvisno od modela. imajo SS komponente. tudi technoflex je njihov. cene ok.
http://www.wirth-federn.de/ samo fedre. ostalo od drugih firm (bitubo, ohlins itd.)
http://www.bitubo.com/
http://koni.com/index.php?id=1&L=1
http://www.marzocchi.com/spa/?LN=UK (spet nekaj dragega; samo prednje vilice ?, fedre)
sigurno jih je se vec, a mislim da bos med prvimi stirimi konkretno nasel zelo dobre zadeve.
Objavljeno 03. October 2007 - 20:16
Fila samo pod 2ooo obrati, pri višjih pa ne, ampak gre na vhodni strani v kratek stik.
Navitje je ok.
Glede na to, da se mi zdi, mi je že tudi pri prejšnji teneretki luč pod višjimi obrati manj gorela kot pri rahlih obratih, je zgleda to nek serijski problem.
Sem pa končno bremze sestavil in 300mm diski+glavni bremzcilinder od TDMke
Men je tud regler crknu, mislim da je bil že zanič, ko sem kupil motor. Je preveč filu-akumulator je zurev in se posušu. (edina skrita napaki pri nakupu) Pa mi je eden starega hotu prodat, ki je bil tud zanič. Prebita je bila usmerniška dioda, pa je eno navitje prebijalo na maso- regler se je grel ko hudič, kot moj star regler. Nato sem na starem mojem zanič izbrskal zalito gumo in mi je en kolega elektronik pomeru na osciloskop kaj ne dela. V reglerju je 6 usmerniških diod in napetostni regulator. Ker je crknila ena dioda se je regler grel in crknu. Po podatkih menanikov je na tisti majhni pločevini slabo hlajen, zato sem kopu nov regler v trgovini in naredu ful vel hladilnik z rebri. Stvar špila že dobrih 30000km kar mam SP. Na števcu 67000, pa je niti po razno ne mislim prodat.
Sporočilo uredil(-a) vegi dne 03. October 2007 - 20:20
Objavljeno 04. October 2007 - 06:46
Jaz imam tudi novega naročenega, 101Eur s poštnino, 3 leta garancije.
Objavljeno 04. October 2007 - 20:32
Sporočilo uredil(-a) vegi dne 04. October 2007 - 20:34
Objavljeno 09. October 2007 - 22:03

Pomoč