Pomoč - Iskalnik - Člani - Koledar
Polna različica: Tema za nabijanje glede izbire skuterja/mopeda
motosvet.com forum > Skuterji in mopedi > Skuterji in mopedi - splošno
Strani: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25
Scooter_girl:)
Hy!

Sem nova tuki. cool.gif Bi vas pa neki vprašala. Čez kake pol leta načrtujem(o) nakup scooter-ja. trance_27_notworthy.gif trance_27_notworthy.gif trance_40_thumbup.gif katere znamke so najboljše? Katere modele mi priporočate(do 400 000)? trance_11_confused.gif

pa še kej mi lahka svetujete glede nakupa.

Lp
bassko
hmmmmmmmm zok bo pomoje spet bentil! uporabi iskalnik ker mislim da je taka tema ze bila ce jih ni bilo ze vec!
Tomozuki
Ja, o tem je bilo pa že kr precej povedanega... rolleyes.gif
<=YaMaHa=>
...ampak useeno---DOBRODOŠLA biggrin.gif
Zok
hm, lej, no, najprej dobrodosla na forumu - cimvec kvalitetnih debat ti zelim.

glede skute (scooterja) - folk se zlo navdusuje nad Gilero runner, Yamaho aerox, Aprilio SR (ne RS!), pa se nekaj je takih.. ...to so najbolj popularni, kar pomeni da imas rezervne dele in servis povsod zagotovljen. seveda pa ne mores zgresit tudi z ostalimi iz gilera/piaggio hise... ...zaj 400k ni neka ful visoka cifra, tak da me zanima a to mislite kupit novo al rabljeno? ce gre za novga, pol lahko zgresis sam ce ga vzames pri napacnem prodajalcu, in ce vzames napacno znamko (da ni podpore zanjo), pri rabljenem je pa dooost vec fint, na katere mora bit clovk pozoren.

am, ti si punca, ne?? smile.gif torej predvidevam da frizirat se ne bos spravla. tongue.gif kaki rabljen DiTech bi ti torej verjetno kr lepo pristal - sicer je totalno antioverclockabilen tongue.gif, kar pa te najverjetneje neb motlo, zre minimalno, pa gre za original kr solidno. mal drag je edino, pa ce bi kupovala rabljeno, tudi to neb bla ovira. wink.gif za kake hude napake se nisem slisal.

verjetno pa bi pri tebi (ker se ti verjetno ne gre tolk za performanse in tunabilnost) imel se najpomembnejso vlogo izgled (in pa seveda cena), tako da se probaj nekako sama odlocit (konc koncev - denar je tvoj, pa tudi vozila ga bos ti). wink.gif

@mzibert: glede na to da gre za zacetnico, ne smem bit prevc strog... rolleyes.gif ...bom pa pr drugih temah tolk bolj tecen, ok? trance_14_devil2.gif tongue.gif
bassko
ne sej men je u bistvu vseen ce lahko tko povem sam vem da si ti bl strog! no pol pa DOBRODOSLA! aja kar se pa tega tice jst ti bom tko povedu mam gilero runner sicer je ze stara sam me pa do zdej se ni razocarala! sicer je pa ze zok reku najlazi bos dobila dele za piaggio in gilero (ker je isti motor) pa se servis sploh ni problem!
Crownless
Scooter girl dobrodošla

Hehe kok je zok ponavad sitn k gdo temo kkšno odpre....sam zdej k jo je pa punca se je pa nekam umiru biggrin.gif tongue.gif

Crownless
<=YaMaHa=>
Wow...Zkok a če bi jst takole temo odpru bi me tud tkole lepo ogovoru nazaj biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif ...ma pa brez zamere,mal heca ne škodi trance_44_wink5.gif

Drugače pa,Scooter_girl:),če te res zanima samo oz. bolj izgled motorja kt friziranje motorja pol se mi zdi da bi ti še nejbolj pasu kakšne lep moder Yamaha Aerox biggrin.gif ---huda bejba na Aeroxu wub.gif
PoŽiG
eh na DNA-ja bi lepše pasala.... trance_25_naughty.gif trance_40_thumbup.gif
Zok
malo trance_28_offtopic.gif : pizdakam ko nekdo vprasa "a naj kupim skuter1 al skuter2", s tem da tema o "skuter1" ze obstaja, prav tako tema "skuter2". wink.gif

ja, tokrat sm bol na izi, ker se gre za punco - zacetnico. wink.gif

sicer pa - kot odgovor na vsako temo tega tipa bi lahko zapisali - ne bomo ga vozili forumasi. vozila ga bos ti, prav tako kupila in vzdrzevala, kar pomeni da ga moras sama tudi izbrat. wink.gif
<=YaMaHa=>
QUOTE (Zok @ 29 Sep 2004 @ 12:44)
...
sicer pa - kot odgovor na vsako temo tega tipa bi lahko zapisali - ne bomo ga vozili forumasi. vozila ga bos ti, prav tako kupila in vzdrzevala, kar pomeni da ga moras sama tudi izbrat. wink.gif

Ja samo predvidevam pa da nas po skutreju sprašuje prav zato ker ne ve veliko o njih in jo zanimajo verjetno take stvari kot so razmerje med ceno&kvaliteto,problemi pri vzdrževanju...

Moje mnenje je da so skuterji pri nas že tolk razširjeni da če kupiš kakšno od znanih znamk ki se redno prodajajo ne boš imela s skutrjem prevelkih problemov vzdrževanja...drugač pa si odpri ene par tem od vsazga modela skuterja posebej pa tam praši za vsazga posebej kako je s porabo,vzdrževanjem,okvarami,itd.,itd.(pa nenazadnje lahk prašaš tud kaj o tunungu da se ne boš ravn 45km/h vozila trance_44_wink5.gif )
_Roba_
QUOTE (PoŽiG @ 29 Sep 2004 @ 11:48)
eh na DNA-ja bi lepše pasala.... trance_25_naughty.gif trance_40_thumbup.gif

mmmmmmm wub.gif smile.gif
mjemec
Ja glede srke ti je jst ne priporočam če si bolj mejhna. No vsaj moja frendica k ma ene 160 je rekla da je zanjo prevelk pa pretežak. Ona ma pa speedfighta pa ji je ql. Sam pr speedfightih pa pravjo da je kvaliteta bolj v qrcu (nje tud mašina crkuje, pa ma 4000 kilometrov narejenih)...
speed-devil
ma izbire maš kokr hočš.najbolš je če si izbereš tizga k je teb lep.drgač so pa kvalitetni motorji gilera, aprillia, peugeot, piaggio, yamaha, malagutti, benelli
če bi meu jst dnar bis i kupu al peugeota speedfight 2 al pa gilero dna.
upam da boš dobr zbrala smile.gif
dj_runner
kaki Phantom F12 LC bi bil dober al pa SF2 ce enbos tunala ce pa bos pa kaki runner
smile.gif
beno
stalker ... pomembn podatk za zenske je trpeznost trance_17_emot-angel.gif

moja sestricna ga ma pa je zlo zadovolna znemu ... je pa stalker eden izmed redkih skutrjov k se ga se pod 400k dobi (novga) pa da je uredu
Zok
hmmm... ...vzdrzljivost... ...yamaha slider. biggrin.gif
denZ
QUOTE (Zok @ 29 Sep 2004 @ 16:09)
hmmm... ...vzdrzljivost... ...yamaha slider. biggrin.gif

pa typhoon je tudi robusten zelo..
bassko
al pa scooter girl ves kaj bi teba pasal pomoje! gilera ice lepa je ful gistel ma mocn pa poraba je mejhna edin kar je da se 2 tezko vozta!
hay!

Sprašujem pa zato, ker se ne poznamo tolk na znamke in modele, tak da morem kar vprašat. wink.gif tongue.gif

Ja, kupili bi novega. Pa da nebi bil predrag... Bom jst mal pogledala o tej Gileri pa od Yamaha Aerox-u. wink.gif biggrin.gif biggrin.gif

Čaw
PoŽiG
odvisno kaj je zate PREdrago....? smile.gif
speed-devil
ja ena stalkerca je 379.000 nova.aeroxa pa ne boš dobila pod 500.000
Kakšne pa so približne cene od Gilera runner, Yamaha Aerox...

Jah, ko sedaj vidim te cene unsure.gif , mislim da je meja 450 000.

A stalker je u redu?
bassko
stalker kot motor je super in ti ga tut priporocam in ker si pripadnica neznejsega spola ti nakup stalkerja bolja priporocam kot pa runnerce (zarad teze)! drgac si pa loh tut gilero ice ogledas!
BosTa_
ali pa peugeot vivacity al pa yamaha neos dry.gif
QUOTE (bassko @ 3 Oct 2004 @ 14:40)
stalker kot motor je super in ti ga tut priporocam in ker si pripadnica neznejsega spola ti nakup stalkerja bolja priporocam kot pa runnerce (zarad teze)! drgac si pa loh tut gilero ice ogledas!

Em...a mi lahko daš natančno ime oz. podatke od stalkerja(sm bolj začetnica v svetu motorjev)... trance_11_confused.gif
Crownless
Scooter girl iz kje pa si??

mogoče je v tvojem mestu kak prodajalec gilere in si lahko ogledaš stalkerja v živo.

Crownless
bassko
hmmmmmm kaj nej ti recem! ime je gilera stalker je v bistvu bol cross skuter je zracno hlajen drgac pa benota vprasi on jo ma!

evo tuki mas pa eno sliko gilere stalker
pa se gilere runner
BosTa_
blo bi za tebe to [URL=www.robertsmc.dk/.../ peugeot_vivacity_ac.htm]peugeot vivacity[/URL]

ali pa toyamaha neos

ali pa yogyamah yog
speed-devil
runnerca ne bi bla zate če si bl začetnica.stalker ma sicer zračno hlajenje ampak če ne boš vsak dan nardila 150km pol je čist ok.drgač ti pa jst tut vivacitiya priporočam.mejhn pa vredu.
bassko
hmmmmmmmm sori speed devil sam nocem se kregat ampak bi ji jst bl gilero priporocu al pa piaggiota zarad delov pa servisov pa tega sranja!
PoŽiG
QUOTE (speed-devil @ 3 Oct 2004 @ 21:06)
runnerca ne bi bla zate če si bl začetnica.stalker ma sicer zračno hlajenje ampak če ne boš vsak dan nardila 150km pol je čist ok.drgač ti pa jst tut vivacitiya priporočam.mejhn pa vredu.

začetnica dry.gif vsi smo bli enkrat začetniki

kaj misliš da si bo zaj kupla stalkera pa si bo pol za en mesec lahko te runnerco kupla? biggrin.gif

za kar koli se boš odločla, se boš boš na skuter slej ko prej navadla wink.gif
bassko
ej požig lej tko je runnerca je iber tezka za zacetek vem k sm jo jst kupu k sm bil star 14 let pa se svoh sm bil ful pa se ce tko na njej sedis ni tezka sam k ti pa na stran pa de je pa huh za zacetnike to mislm drgac pa zarad mene nej jo kup!
Zok
tud goldwing je popolnoma obvladljiv, ce le mas malo grifa. ne smes pustit da se stroj izmuzne ravnotezju, pa je vse vredi. wink.gif
Sem 100% da ni prodajalne z motorju, k smo bolj ''bogu-za-hrbtom''! blink.gif

Ok, morde sem mal zbirčna...ampak stalker mi po izgledu ni cool. dry.gif Men je ful bol ušeč runner, zato ker je spredaj višje. trance_19_hmm.gif biggrin.gif Uhh... aja, imamo pa bolj hribovito pokrajno(če je to kej važno pr nakupu trance_11_confused.gif )...

Sicer pa niti nisem tok ''švoh''. smile.gif wink.gif wink.gif tongue.gif

Čaw
Cr4$h
O glej, jst sm tut iz skribov bol kot ne biggrin.gif ...

S kje pa si prblizn to,ce ze noces powedat ni treba... wink.gif
Ciko
če si bolj iz hribov, je dobro da kupiš vodno hlajenega, pa mogoče je vredi da je kakšni manjši pa bolj okreten sploh če si punca, pa verjetno mate tud bol ozke ceste, tak da je mogoče sploh za punco bolše premislit o čem bolj agilnem od runnera, tako je vsaj moje mnenje trance_19_hmm.gif
Sem iz okolice Cerknice. rolleyes.gif

No, ker motor pa bi bil pol zame(pa da je po videzu podoben runnerju)? Aja, moja prijateljica ima Peguet Speedfight. A mu je Runner kej podobn? A je dost razlike? trance_11_confused.gif
mjemec
Ja runner je mau težji pa težišče ma bolj spredi. Sam je pa veliko bolj kvalitetn.
Ciko
amm, ne speedfight je bolj kvalitetn glede plastik pa geštela pa tega, lepše leži v ovinkih ker nima tak spredaj težišča (no to se tak navadi vsak svojega ampak jaz mam občutek da runner hoče sam kr gor stat) speedfihgt je bol agilen, za runnera rabiš naprimer dosti prostora če ga hočeš brez dviganja okoli obrnit ker se belanca ful malo obrne.

runner pa ma zagotovo boljšo mašino smile.gif da nebote rekli kak speedfighta poveličujem pa hvalim
trance_11_confused.gif Kater model mi pa pol priporočate? Pa da je pod 500 000(vsaj)... trance_11_confused.gif
SiMoN`
Malguti Phantom, FireFox ali Yamaha Aerox smile.gif
Ciko
aerox pa firefox nova nista pod 500.000 sit, se ti pa slpača vzet, če kje najdeš lanski letnik ki se še ni prodal ker lahko dobiš zeloooo ceneje skuter je pa enako nov, pa enako prve 3 leta nimaš tehničnega
_Roba_
Em....Ni zdaj akciska cena Aeroxa?450 oz 470k?
SiMoN`
Mislim da je ker mi je 1x golob pravo da so baje zaj bol poceni ker imajo "normalni" uplinjač, ni še nič elektronsko, kot je pri arpiliji in gileri(pure jet), zato jim je cena padla nekaj v tem smislu smile.gif
Ciko
to se pa splača razmislit ja smile.gif
SiMoN`
Ce gledam mi je tudi yamaha aerox najlepsi skuter smile.gif lepe oblike gre vredi , pa deli tudi se dobijo smile.gif
denZ
QUOTE(SiMoN` @ 6 Oct 2004 @ 15:26)
Ce gledam mi je tudi yamaha aerox najlepsi skuter smile.gif  lepe oblike gre vredi , pa deli tudi se dobijo smile.gif
[right][snapback]390704[/snapback][/right]

men je tudi aerox najlepši od skuterov
Kontraband
Jao kva kompliceraš.
Na voljo maš pač tolk keša kot ga maš. Greš na internet (za rabljene, avto.net) al pa reskiraš 700 buksov in kupiš revijo, pogledaš kater ti po ceni ustreza , si vzameš čas in greš te skuterje malo pogledat. Tistega ki ti najbolj ustreza nabaviš in to je to, ne pa da tukaj druge sprašuješ za mnenje ker itaq bo vsak svojo prasico hvalu (če veš kaj s tem mislim) in s tem ne boš dobila nekega dobrega nasveta. rolleyes.gif rolleyes.gif rolleyes.gif

Ciko
emm, če bi prečital objave bi vido da ni nič vsak svoje prasice hvalo smile.gif
To je "lo-fi" verzija foruma. če želite videti celotno verzijo foruma z več informacijami in slikami, prosimokliknite tukaj.
Invision Power Board © 2001-2009 Invision Power Services, Inc.