50ccm
26 Jun 2008 @ 09:01
CITAT(alesek86 @ 24 Jun 2008 @ 22:42)

Evo, dans me je klicu majster, pa mi je reku, da je jermen znucan, druga naj bi blo vse uredu, edino še fergazer je treba malo nastaviti...jermena še ni zamenjal, ker ga mora naročiti, tako da vam ne morm sedaj sporočiti, kakšno je stanje...robo dobi u torek, tako da vam takrat povem...
A je možno, da je zaradi obrabljenega jermena takšna poraba?
Lp
zgleda že da je možno
alesek86
26 Jun 2008 @ 15:48
to je pa zlo dobr odgovor...no, če nobeden nima niti malo pojma, če bi lahko bila poraba velika zaradi obrabljenega jermena, bom pa počaku do drugega tedna, pa vam povem...
Lp
tomazin
26 Jun 2008 @ 15:51
CITAT(alesek86 @ 24 Jun 2008 @ 23:42)

Evo, dans me je klicu majster, pa mi je reku, da je jermen znucan, druga naj bi blo vse uredu, edino še fergazer je treba malo nastaviti...jermena še ni zamenjal, ker ga mora naročiti, tako da vam ne morm sedaj sporočiti, kakšno je stanje...robo dobi u torek, tako da vam takrat povem...
A je možno, da je zaradi obrabljenega jermena takšna poraba?
Lp
Pomoje da je malo verjetno, ampak če malo globje pomisliš bi mogoč blo clo kej na tem.. Bolj je tisti razštelan fergazer kriv. Naj ti fergazer nastavi v nulo.
aja //Nejc
alesek86
26 Jun 2008 @ 19:34
moja radovednost...kako pa lahko fino naštelaš fergazer? a samo z unim šraufom, k je za luft? al je še kej za nastavlat?
Lp
tomazin
27 Jun 2008 @ 07:23
Ja, igla pa dize

//Nejc
alesek86
27 Jun 2008 @ 19:50
Dans sem kupu novo svečko in morm rečt, da je razlika očitna...ko je mrzel, ne trokira več (mogoče čisto malo), na ravnini doseže malo boljšo hitrost, edino klanci ga še malo matrajo...upam, da bo po zamenjavi jermena boljše...
Lp
50ccm
28 Jun 2008 @ 10:12
CITAT(alesek86 @ 27 Jun 2008 @ 20:50)

Dans sem kupu novo svečko in morm rečt, da je razlika očitna...ko je mrzel, ne trokira več (mogoče čisto malo), na ravnini doseže malo boljšo hitrost, edino klanci ga še malo matrajo...upam, da bo po zamenjavi jermena boljše...
Lp
Ja na jermenu se ti dost pozna ce je znucan, ko ga bos zamenju bo slo sigurno bols
alesek86
28 Jun 2008 @ 11:02
Upam, da bo res boljše glede klanca...po ravnini pa itak dobr gre

...Zdej ko sem zamenjal svečko, sem izračunal porabo, ki je sedaj 5,4 L/100 km...a je to normalno ali je še zmerom preveč?
Mam pa še eno vprašanje glede gilere stalkerja. Zdej mam vse original, razen blokade so odvzete, pa me zanima, kak bi blo, če bi dal malenkost težje valčke not? Kr zdej gre v breg fantastično, končna je pa okol 80 km/h, vendar nabija obrata ko zmešan...bi se dal to kej uredit z valjčki?
Lp
alesek86
29 Jun 2008 @ 13:28
Spet js. Dans sem se spet peljal s skuterjem - nrgjem, ki ima zdej novo svečko, pa je spet začel trokirat, pa spet se ni vrtel tko kot se je včeraj takoj po menjavi svečke, ko sem naredil 100km. A je možno, da mi zaliva svečko? Kaj je sploh vzrok temu? Kako lahko odpravim to?
Upam, da dobim čimprej odgovore.
Lp
lep pozdrau
js kupujem drug skuter (rablen)... mi lahk prosim priporocate kiro firmo bi uzeu... pa kir model bi biu najbolsi... zj men je ful usec peugeot jet-forcesta pa pac dva: c-tech & TSDI 50. al se mi sploh splaca kupit ta motor al ne ? zj ce se mi ne splaca kupit tega motorja kire firme se najbol hvalijo... pa tak da bi se ga dal bol stunnat... da bi fajn zgledu pa da bi hitr letu
upm d mi bote cimprej odgovoril
tomazin
30 Jun 2008 @ 17:05
Ne Jetforca.. krava vlka, okorna, neuporabna
Aprilia SR
Gilera Runner
Piaggio NRG
//NejcZ
alo hvala ti nejc =)=)=)
pa bi spet eno kajlo kupu -.-
ka pa yamaha aerox je tut kej vredna ? k mi je tut ful usec...
tomazin
30 Jun 2008 @ 17:44
Jap, sem pozabil napisat. Sej drugače tisti Jetforce ni slab ne.. samo je pa res precej vesoljsko velik, pa kolikor se spomnim niti čelada ne gre pod zic, čeprav zgleda da bi notr 2 spravo ko motor pogledaš

Sej ko bi katerega videl v živo bi tako videl

Aerox je super ja.
//NejcZ
aha hvala ti... pa se neki ko si me spomnu za celado

a v aeroxa nrgja ...aprilia... pa to kar si nasteu... to gre use celada notr ?

kr me zanima.. tak motor ko mam zej... zgleda kuferam mater da bi loh nvem kulk notr spravu... pol pa probas pa negre nc notr =( to je tut edn izmed razlogou da si nouga kupujem =)
tomazin
30 Jun 2008 @ 17:56
Kolikor mi je znano gredo povsod lepo notri. Sam sm mel XL čelado na SR-ki pa je lepo pasala. Pa tud tule ene 2 bejbe mata Aeroxa mata skos čelade spodi tak da mislim da ni problema. Za vsak slučaj jo neseš zraven ko greš motor gledat.
//NejcZ
aha hvala

aia pa na aeroxu tule vidm da masam en zic

ka to je tak naret da lahk 2 gor furas al nemors ? xD
tomazin
30 Jun 2008 @ 18:09
Ja zadi ma kao ja hehe.. Taka guma je čez. Teoretično lahko 2 voziš, samo verjetno ni najprijetneje onemu zadaj. Gre pa tudi z štirimi na motorju če je sila
//NejcZ
haha xD ja to pa vem... ne sam mislim ce bi policaji tezil kej zrad tega... no pa sj s itk nesmem enga furat... sam tak... ja hvala useen... am... mnda si bom aprilia sr al pa aeroxa

hvala ti ful si mi pomagu
tomazin
30 Jun 2008 @ 18:18
Kateri letnik pa bi vzel? Drugače pa lahko se vozita ja, je homologiran za 2, tak kot ostali skuterčki. Aerox je malo bolj športn pomoje, pa tudi malo manjši, ampak še vedno dovolj velik če nisi preko 185cm, kar pa skor 100% nisi.
//NejcZ
nisn nisn

bo se mal dal nucal =) am... zj sm si ze skor premislu... kr ma mal prevc kilometrou... 15000 am... zj hocm it na aprilio sr 50r factory... ful mi je lepa... pa se tut da mnda dobit velik delou...
motor najdes:
tukajce ti kej pomaga =)
Roky994
30 Jun 2008 @ 18:51
Kaj pravite če bi kupu aeroxa al pa sr-ko tjda do ene 1.200 € ..
A se da za tako ceno kei pamtnga dobit ?
smarty23
2 Jul 2008 @ 08:31
Evo bom prašal tukaj, ker je že to namenjeno.
Sem že nekaj prebiral ampak glede scooterjev je toliko tega da..

No v glavnem mislim kupiti scooterja 50ccm za na morje tako, da se bova lahko 2 prevažala sem pa tja od apartmaja do plaže.
Sedaj me pa zanima izbira scooterja 50ccm 2T ali 4T.
Ne mislim kaj predelavat ampak samo užgat pa se peljat, easy verjetno 40 al 50km/h ne vem kok že grejo kaj.
Baje da so 4T švoh in za dve osebi da ne pele nikamor, ne vem. Povejte vi, ker imate več izkušenj.
Gledam pa scooterje tja okoli 1000EUR nove.
Kaj mi priporočate?
lp,
Markko
2 Jul 2008 @ 09:40
Hmnja , do 1000€ se da dobit kšnga 4t kitajca
smarty23
2 Jul 2008 @ 10:23
Saj Rieju PASEO 50 so že od 499 EUR naprej pa druge znamke od aprillie do 2600 EUR.
Zdaj pa ne vem kako se obnesejo 2T ali 4T ter kera zmanka je kaj OK itd.
smarty23
2 Jul 2008 @ 21:39
Sem vzel kar Sachs SX1 rdečga, vsaj na podatke preko neta in tko za videt zgleda kar mašinca

Bomo vidl kaj bo cajt pokazu...
Roky994
3 Jul 2008 @ 07:09
Lepo velik varnih km

Drgač ga ma pa tut moj frend pa morm reč da je kr ql.. Glede hitrosti pa še nevem k je še zablokiran...
smarty23
3 Jul 2008 @ 11:29
Hvala hvala.
Ko bom kaj več naredu bom še kej napisal, drgač pa k bom teu kako blokado dat dol boš pa kej povedu kaj je kolega naredu, ker je mal napisanga glede tega
mare506
5 Jul 2008 @ 16:45
Zdravo!
Kateri nov skuter do 1600€ bi mi priporočali da bi ga kupil? Se za ta denar sploh da dobiti kakšnega NEkitajca?
Lp!
Živjo.
Evo tud mene je zagrabilo skuterstvo in se ne morem odločiti. Prebral sem že da mora biti:
vodno hlajen in 2taktni. Moje zahteve pa so še da ne sedim prav nizko, da je 50ccm ker nimam A, da ima po možnosti tista večja kolesa kot recimo Piaggio Liberty 50 2T, ki je sicer zračno hlajen a ker sem že rahlo v letih vsaj v primerjavi z vami tule (predvidevam) nisem ziher da rabim nujno vodno hlajenega. Cena me ne zanima in seveda kitajci odpadejo. Vozil se bom malo, čist tko za dolgčas. Prav tako nisem navdušen nad temi divje pobarvanimi in zelo mi je všeč da je spodaj pri nogah ravnna ploskev da lahko malo migam s prsti
torej kaj svetujete? Poleg tega liberty sem gledal seveda še looxorja ampak le na "papirju" ker v štacunah ga ne najdem. Gledal sem še nek V-click

všeč mi je tudi klasična vespa, pa aprilia (neka city z velikimi kolesi pa se ne spomnim imena). Skratka če bo šlo takole naprej se bo začelo deževje in me bo spet minilo.
50ccm
11 Jul 2008 @ 23:18
CITAT(dbest @ 6 Jul 2008 @ 23:39)

Živjo.
Evo tud mene je zagrabilo skuterstvo in se ne morem odločiti. Prebral sem že da mora biti:
vodno hlajen in 2taktni. Moje zahteve pa so še da ne sedim prav nizko, da je 50ccm ker nimam A, da ima po možnosti tista večja kolesa kot recimo Piaggio Liberty 50 2T, ki je sicer zračno hlajen a ker sem že rahlo v letih vsaj v primerjavi z vami tule (predvidevam) nisem ziher da rabim nujno vodno hlajenega. Cena me ne zanima in seveda kitajci odpadejo. Vozil se bom malo, čist tko za dolgčas. Prav tako nisem navdušen nad temi divje pobarvanimi in zelo mi je všeč da je spodaj pri nogah ravnna ploskev da lahko malo migam s prsti
torej kaj svetujete? Poleg tega liberty sem gledal seveda še looxorja ampak le na "papirju" ker v štacunah ga ne najdem. Gledal sem še nek V-click

všeč mi je tudi klasična vespa, pa aprilia (neka city z velikimi kolesi pa se ne spomnim imena). Skratka če bo šlo takole naprej se bo začelo deževje in me bo spet minilo.

-piagio nrg power mogoče? mas zracno in vodno hlajene... zgleda da nemisls prerihtavat tko da tut zracno hlajen nebi smeu bit problem pomoje
-mare506: do 1600€ bi dubu ze odlicno rableno runnerco .. al pa kej podobnga aerox aprilia piagio... tut rableno se da dobr kupt
RunnerFreak
13 Jul 2008 @ 09:57
Pozdravljeni!
Jas imam runnerco letnik 06 in sicer star model, imam odvzete blokade in izpuh leovince ZX

skuter doseže 100km/h, z 10 litri pa naredim samo 120-150 km

pa me zanima kaj bi lahko blo krivo in če je poraba previsoka, kr meni se zdi da je..

sem pa že bil pri mojem serviserju in mi je reko da je to čist normalna poraba, ker mam leovince ZX gor

pa me zanima če je to res, ali se da poraba kaj zmanjšat? in še nekaj.. zadnje čase skuter več nima tako dobrih pospeškov kot jih je imel, hitrost pridobiva 1x počasneje, pa me zanima, kaj bi lahko bilo krivo, sem vprašal tud enga kolega ko ma runnerco pa mi je rekel da je lahko krivo to, ker zraven izpuha nisem zamenjal valčkov in so lahko sedaj malo zdrobljeni.. je to res, ali je kaj drugega?
Že vnaprej Hvala za pomoč!
TTech
14 Jul 2008 @ 19:24
CITAT(RunnerFreak @ 13 Jul 2008 @ 10:57)

Pozdravljeni!
Jas imam runnerco letnik 06 in sicer star model, imam odvzete blokade in izpuh leovince ZX

skuter doseže 100km/h, z 10 litri pa naredim samo 120-150 km

pa me zanima kaj bi lahko blo krivo in če je poraba previsoka, kr meni se zdi da je..

sem pa že bil pri mojem serviserju in mi je reko da je to čist normalna poraba, ker mam leovince ZX gor

pa me zanima če je to res, ali se da poraba kaj zmanjšat? in še nekaj.. zadnje čase skuter več nima tako dobrih pospeškov kot jih je imel, hitrost pridobiva 1x počasneje, pa me zanima, kaj bi lahko bilo krivo, sem vprašal tud enga kolega ko ma runnerco pa mi je rekel da je lahko krivo to, ker zraven izpuha nisem zamenjal valčkov in so lahko sedaj malo zdrobljeni.. je to res, ali je kaj drugega?
Že vnaprej Hvala za pomoč!
To ni frgazer ampak ajnšpric (piši kao govoriš

) ne ? Se pozimi tudi voziš z njimi ? Vprašam, ker me zanima kako ti kaj akumulator zdrži saj nima kurbla.. Jaz sem ravno kupil si 03 letnik pa me zanima. Sicer pa morda veš, so kakšni problemi z temi ajnšprici (purejet), ki jih sedaj Gilera uvaja ali me nima nič za skrbet ?
Sicer pa meni gre brez blokad, nič predelano, max 75 po ravnini. Morda pride do 80 po nekaj časa. Pospeški so pa bolj tako tako.
andro007
14 Jul 2008 @ 19:34
CITAT(RunnerFreak @ 13 Jul 2008 @ 09:57)

zadnje čase skuter več nima tako dobrih pospeškov kot jih je imel, hitrost pridobiva 1x počasneje, pa me zanima, kaj bi lahko bilo krivo, sem vprašal tud enga kolega ko ma runnerco pa mi je rekel da je lahko krivo to, ker zraven izpuha nisem zamenjal valčkov in so lahko sedaj malo zdrobljeni.. je to res, ali je kaj drugega?

Ko si dubil izpuh ZX bi moral tudi zamenjati valjčke ker te so najbrž že res "malo" zdrobljeni, poglej pa boš videl. Pa drugič tukaj ni treba pisat o težavah z motorjem, ker to je tema o izbiri skuterja za tiste ki ne vejo za kaj bi se odločili.
RunnerFreak
14 Jul 2008 @ 20:51
CITAT(TTech @ 14 Jul 2008 @ 19:24)

To ni frgazer ampak ajnšpric (piši kao govoriš

) ne ? Se pozimi tudi voziš z njimi ? Vprašam, ker me zanima kako ti kaj akumulator zdrži saj nima kurbla.. Jaz sem ravno kupil si 03 letnik pa me zanima. Sicer pa morda veš, so kakšni problemi z temi ajnšprici (purejet), ki jih sedaj Gilera uvaja ali me nima nič za skrbet ?
Sicer pa meni gre brez blokad, nič predelano, max 75 po ravnini. Morda pride do 80 po nekaj časa. Pospeški so pa bolj tako tako.
Pozimi se ne vozim.. Samo imam pa kurbl, ker nimam purejetain imam fergazer. mislim pa da ti gre toliko zaradi avtomatskega vbrizga goriva, al kak se reče..
50ccm
14 Jul 2008 @ 21:00
purjet so čist ql sam niso namenjeni kakšnemu večjemu tuningu
peroVXR
16 Jul 2008 @ 10:15
Sm se zmotu, prosim moderatorje če lahko tole izbrišete.
aljazf
18 Jul 2008 @ 14:14
dober dan jaz sem novi tukaj in me zanima kaj naj kupim izbiram med Sachs SX1, Sachs SONIC B10,Sym SPORT X50 in če še veste za kakšen motor ki dosega nov do cene 1500€ kaj priporočate ? ter kakšna je razlika med temi motorji v štartu inb pri končni hitrosti za odgovore se zahvaljujem
andro007
18 Jul 2008 @ 14:45
Zakaj bi pa novega nabavil? Ker se najde tudi veliko rabljenih motorjev ki so ohranjeni (npr. yamaha, peugeot, paggio, gilera) in imajo daljšo življensko dobo kot kakšni kitajci al pa kaj podobnega.
50ccm
18 Jul 2008 @ 14:53
CITAT(aljazf @ 18 Jul 2008 @ 15:14)

dober dan jaz sem novi tukaj in me zanima kaj naj kupim izbiram med Sachs SX1, Sachs SONIC B10,Sym SPORT X50 in če še veste za kakšen motor ki dosega nov do cene 1500€ kaj priporočate ? ter kakšna je razlika med temi motorji v štartu inb pri končni hitrosti za odgovore se zahvaljujem
resnicno ti ne priporocam nobenega od teh raje kupi rabljenega: yamaha gilera aprilia piagio. ko bos kupoval vzemi s seboj enega ki se malo spozna in kupi dober motor
aljazf
18 Jul 2008 @ 15:59
vredu hvala za nasvet lp
aljazf
18 Jul 2008 @ 16:24
Kateri je boljši po vašem mnenju Peugeot jet force c-tech ali Peugeot speedfight2
hvala za odgovore
NejcZ
18 Jul 2008 @ 17:35
Spidi.
andro007
18 Jul 2008 @ 22:39
Spidi itak
fidler
19 Jul 2008 @ 14:00
Dober dan jaz sem tukaj novi in se odločam med nakopom:
-Peugeou Speedfight2
-Yamaha Aerox
kam mislite nameravam kupiti rabljenega in letnik 2001+ kaj mislite kateri je boljši in kolikšna je končna razlika v km/h med tema dvema skuterjama
50ccm
19 Jul 2008 @ 14:47
CITAT(fidler @ 19 Jul 2008 @ 15:00)

Dober dan jaz sem tukaj novi in se odločam med nakopom:
-Peugeou Speedfight2
-Yamaha Aerox
kam mislite nameravam kupiti rabljenega in letnik 2001+ kaj mislite kateri je boljši in kolikšna je končna razlika v km/h med tema dvema skuterjama
Če se odločas samo med tema dvema definitivno aerox
fidler
19 Jul 2008 @ 21:06
kakšne so pa rezlike med tema dvema motorjema??
hvala že v naprej za odgovore
50ccm
20 Jul 2008 @ 09:56
CITAT(fidler @ 19 Jul 2008 @ 21:06)

kakšne so pa rezlike med tema dvema motorjema??
hvala že v naprej za odgovore
Aerox je motor japonske znamke

... preprosto je manj problemov z aeroxom, za več (poraba.

bo pa kak lastnik aeroxa povedau
smarty23
21 Jul 2008 @ 08:03
Sachs SX1 sem naredu 200km v dvoje in stvarca kar gre

Na tistih 60km/h po števcu pride v dveh po ravnini takoj, izdelava mi je tud QL nasploh vse. Razen kasneje mislim dat kako blokado dol da bo šel tja 70-80 v dvoje, ker teh 60 je mal premal za kam pridit

A kdo ve kje so te blokade pri tem motorju?
Scooty
4 Aug 2008 @ 21:35
Zdravo! en neumesen post...
Sem nova na forumu... mal prebiram in izbiram skuter...
Me zanima če že ima kdo Aprilia SPORT CITY ONE 50? se mi zdi simpatičen za po mestu..
in me mal zanimajo izkušnje...
je 4T.. in to mi je všeč.. bol eko in majn keša (ko ni treba olja).. tk da to ne šimfat
me pa res zanima če gre kaj bol od drugih 4T glede na to da je Aprilijin...
To je "lo-fi" verzija foruma. če želite videti celotno verzijo foruma z več informacijami in slikami, prosimo
kliknite tukaj.