Pomoč - Iskalnik - Člani - Koledar
Polna različica: YAMAHA XTZ 750 Super Tenere
motosvet.com forum > Motociklizem > Motocikli
Strani: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7
TRANS
YAMAHA XTZ 750

Menda ima moped visoko porabo, ki jo je možno bistveno zmanjšati s predelavo na frgazerju.
Ima kdo kakšne izkušnje, kako ste sicer zadovoljni s tem prdalcem?

Trans
mimixtz
Potem se pa kar naj zaganja.Sej, dokler je samo to...

ace
mimixtz
Ti bom že dal prdalco
tazadn tank (ne čez 140, zmerna vožnja, samo parkrat do rdečega polja)
je bla poraba 5,5 litra.
Sem pa pokuril tudi tank z 10 litri porabe, samo privijanje v rdeče polje, takrat je števc tut čez številko 200 km/h prlezu, je bla že na približno 9000o/min, torej pošteno v rdečem polju. Pri 170 oz. 180 km/h se zacne kar malo zibat, pol se mi je pa zdelo, da se je kar malo umirila, mogoce se motim, ker obcutki na tem motorju pri tej hitrosti niso nic kaj zelo prijetni.
Skratka, pri tem motorju se saj kar se tiče porabe izredno pozna, kako ga voziš. No, to vejla sicer za vsakega, samo se mi zdi, da za tega še posebej.
Ma sej so topici že bli o tem motorju.
TRANS, če si vešč vožnje z motorjem se oglas v KK pa boš vidu in probu
če boš dal za eno kokto. Pošteno, ne?

ace
TRANS
Ace hvala. En mož prodaja 91 l.pa bi šou pogledat. Oprosti za prdalco
Trans

Trans
mimixtz
TRANS kolk pa če met za njo?
BTW, kok maš v višino? Ker jst z mojimi 188 centimetri glih lepo s celo nogo dosežem do tal. Če si manjši, boš mel težave...

ace
TRANS
183cm/115 (kg), mislim, da bi jo dal za 500000 SITOV (neregistrirano)
nisem je pa še videl
plpD

Trans
D.J.
kdaj so xtz-jko sploh nehal delat?

"byte" mi dust
mimixtz
TRANS, pol si kar v redu za na ta motor. Od kod pa si? In kje je ta motor, ki se prodaja?
SUZUKI, v Delta teamu so mi rekli, da je zadnji letnik 96.

ace
TRANS
Sem šou pogledat in probat. Močeeeeeen enduro, nekoliko nenatančen v ovinkih se mi je zdel. Sicer ušminkan in nekaj touče v motorju ko odvijaš plin. Sem se odločil , da tega ne vzamem. (550000 sit)
Sicer pa odlična prdalca.

Trans
mimixtz
Trans, ti povem da je težko najt dobro ohranjenega, iz lastnih izkušenj. Ko sem jaz kupoval, sem se že skoraj za AT odločil, pol sem pa usput, ko sem šel gledat eno zaribano TDM-ko (razmišljal tudi o nakupu TDM-ke, sam je blo premal dnarja), šel pogledat še tole, ki jo imam. Sem jo kupil, čeprav lastnik ni hotel spustit niti tolarja.

ace
borissuper
Če zapreš fergazer in znižas iglo se poraba bistveno zmanjsa, če ni to naredil že tvoj predhodnik. Z odprtim fergazerjem nisem nikoli pokuril manj kot devet litrov na sto. Zdaj je povprečna poraba šest litrov in pol. Pravkar sem prišel iz Dubrovnika in s stranskim kočkim, sopotnikom 35 kg prtljage je bla poraba 6l. Vozil pa nisem počasi nisem pa tudi dirkal.
Drugače je motor hvaležen. Ima previsoko težišče in ni za zahtevne terene, teža 230 kg. Priporočam vgradnjo višjega stekla, ker je pri višji hitrosti zelo močan zračni upor v prsa.
Mimxtz javi se kaj!

LP Boriss.
mimixtz
Oj Boris!
Dej povej, a tebi superca na ''štandgas'' ko je vroča čit enakomerno laufa? Mislim ker meni ne čist,se mal zaganja, drgač pa je poraba OK za superco in tut leti pa vleče OK. Na servisu je reku da se bolš skor ne da nardit.

ace
borissuper
Se men tudi zaganja, se mi zdi da zdaj se bolj po stelanju.
LP Boriss.
Godspeed
Jaz mam XTZ letnik 92 brez predelav - vse original in se poraba suče okrog 5,4 litra ob dokaj normalni vožnji. Najmanj je šlo 4,8 litra (manj se praktično ne da), navzgor ni omejitve. Motor deluje v vseh teh letih brez vseh problemov, od ne-potrošnega materiala sem menjal samo zajlo sklopke. Res pa je, da jo vozim k Šternu v Kranj, kjer jo obdržijo v odlični kondiciji.

LP
mimixtz
O, še en, ki je pogruntal, kaj je dober motor..
Še mal, pa bomo lahko Super Tenere owner's club ustanovili.

ace
Tengai
:evil:
Včasih je bilo Superc na naših cestak kar precej... kljub vsemu pa se danes precej redko prodaajo...
A mogoče kdo pozna koga, ki bi prodal Super Tenere-jo, starejši letnik, lahko tudi razbito, lahko "totalko", kar koli... lahko tudi po delih (z dokumenti seveda).
Teh biciklov je blo že 1000 razbitih in zihr se kje še kkšn v kakšni garaži vala... al pa pr kkšnmu serviserju...
:wink: no ja... pa še za čim manj dnarja bi blo fino laugh.gif
Tengai
Kr ne morem verjet, da noben ne ve za nobeno razbito Superco !?! :cry:
Godspeed
Ena je bila pred nekaj časa, a je šla na DINOS ...
[img]http://www2.arnes.si/~mgaspi/burned.jpg[/img]

Se zgodi.
LP
strom
ups...
Tengai
BAD... sam točn tako bi jz takoj uzel... to bi blo skor idealno....
škoda, da nism prej zvedu...
PS.: jo iščem (ne preveč intenzivno sicer) že ene 3 leta. :cry:
strom
Kaj, maš motor pa ne dokumentov?

LP
Tengai
u bistvu delam customa... in mam vse narejen iz starih delov za superco (ki sem jo v mladosti (l. 93) uspešno razbil)... manjka pa mi geštel z dokumenti... mašino bom dal not pa od tdm-e (ki jo že imam)...
kljub vsemu pa bi bila kakšna razbitina uporabna tudi zaradi drugih delov (hladilnik, posoda za ole, krivina, kabli, modul za vžig itn. itn.)
mimixtz
Vem sicer za eno zelo lepo ohranjeno l.92, sam za kej tazgale kot je na sliki pa ne, žal.
Tengai
ql a mogoče veš če se prdaja in za kolk....
men je bil to blazno ušeč bicikl... me kr mal nostalgija grab...
če je uredu cena ga tud uzamem...
Tengai
Hmm... sej mogoče sm pričakoval preveč...
Baje je na motosvetu ene 600 članov... verjetno niso vsi najbolj aktivni... :cry:
Ampak sm upu da bom več help-a najdu glede moje željene razbitine...
No ja ... to ni kritika, da nov kdo narobe mislu... sam mal se jadam :oops:
Sicer pa kdor čaka dočaka :? hope so :?: :!: :?:
Tengai
No... Dejmo fantje... zihr kdo ve za kkšno Superco... Ne???.... Ja valda da veste !!!... Dejmo se mal potrudt pa po podstrešju pobrskat...PLIZZ :?
mimixtz
TENGAI takole je: je letnik 92, rdeče barve, na videz zelo ohranjena, poznam pa človeka, ki jo servisira in pravi, da je res dobra. Registrirana skor celo leto, nekaj dodatne opreme okol 50k prevoženih, nov akumuator pa sploh in oh. Cena je pa baje 680k SIT. Nahaja se v Sevnici. Sam moja je še lepša, sam kaj, ko je ne prodam. biggrin.gif laugh.gif :crazyeyes:
Tengai
hmm tole se sliši čist zanimivo... a mi lohka privat message pošlješ... mal podatkov o tem človeku... bi naredu en izletek pa jo šu mal počekirat...
10x
mimixtz
TENGAI jutri dopoldan se lahko oglasim pri serviserju, ki mi je povedal, da ta tip prodaja motor. Serviserja poznam, lastnika motorja pa ne, vem le, da je iz Sevnice, sem čisto slučajno izvedel, ko sem šel na moji Superci gume menjat, pa je bil motor tam in mi je kolega povedu da ga tip prodaja. V glavnem, jutri sporočim, danes sem do 19.00 v službi.
Tengai
ql 10x bom šu pol u soboto počekerat bicikl... k jutr bo baje dežval
Tengai
...ej mim grede kje pa superco servisiraš???
K taki serviserji ponavad največ vejo kdo je kej razbil in kdo kej popravlja al pa prdaja... 0X
mimixtz
TENGAI evo ti: lastnik je Predanič Darian, tel. je 041630071, kot sem že rekel iz Sevnice, je PRVI lastnik, motor ima 42k km, na novo reg, nov komplet veriga + verižniki, akumulator, prizna pa da je zadnja guma že bolj slaba. Ceni jo 3000 EUR. Je pa deco trenutno na Krku in bo tam tudi ostal do srede, od srede dalje je pa reku da se da videt.
Servisira jo meni (kar ne znam ali se ne spodstopim sam :wink: ) in njemu Martin Češek oz. firma Trgomoto iz Krškega, to je nasproti znane diskoteke Pacific, objekt je obkrožen z avtomobili Seat, ker imajo zastopstvo. Sicer pa so pooblaščeni še za Kawasaki, Aprilia, Gilera, Piaggio, Tomos pa mogoče sem še kej pozabil. Šraufa pa itaq vse, kakor se zmeniš, tako je, kvalitetno in poceni v primerjavi z drugimi. Kar se cen tiče je definitivno ugodno, o kvaliteti e pa ITAQ najbolš da se sam prepričaš, nima pa nič proti če tam visiš in mu pod roke gledaš, sam ne mara če je kdo preveč ''pameten''.
Tengai
hehe ja, ql ni blema ... O Češku vem vse... laugh.gif
Sm pr njemu 8 let Yamahe servisiru... še takrat ko sem jih pri Delta team-u testiral in je bil on še uradni YAMAHIN serviser
Zihr en od boljših serviserjev (sploh glede na ceno) smile.gif
Jah on je tud en od mojih potencialnih kontaktov za Superce... sm mislu da je še kdo kje... ampak nima veze...
10x za info o lastniku
mimixtz
Tengai dej sporoč kdaj/če boš šel gledat, se lahko če bom imael čas na kakšnem Jupiju al pa Kokti dobiva, če si za. BTW: ali pravilno sklepam zakaj imaš tak nik? V profilu piše da maš Varadero... 1000?
Tengai
hehe nick je nick... dolga zgodba iz mladosti... v resnici pa tengai-a nikoli nisem imel...
To še ni vse... v bistvu sploh nisem bil nikoli fan od Kawasakijev (no ja pr 16 sicer sm vozu superkross s KMXom ampak to je tud vse)
Sm bl prisegu na Yamaho... mel 2 superci, TDM, Cat-o... pol sm pa presedlal na Varo... PA bi verjetn na Yamahi ostl če bi ponudla konkurenco Hondi
Sicer pa sej veš za KOKTO je vedno čas... ti bom sporoču kdaj in kje... verjetn še pred Lendavo...
ajde L.P
Tengai
Tengai
Jah jz bi šu uno superco počekerat u petek... če maš cajt si povabljen zraven sicer bom šol pa sam.

Sicer pa vsi ostali bralci postov... jz še vedno iščem eno čim cenejšo supeco z vsemi papirji... lahko stara, lahko razbita, lahko nevozna... sam da je superca (pa da je geštel kolkr tolk OK)
mimixtz
Škoda, v petek od 7.00 do 17.00 službeno odsoten. Se pa kdaj drugič kej vidmo, upam.
Tengai
Ja eetaq... sploh ni blema... zgleda da bo tud vreme bl žalosten tko da tud jz verjetn ne bom šel...
hehe bom raj vse 3 kufre na Varo kiknu pa boljšo polovico na zadn zic posadu in piču na morje... baje bo tm ql vreme. 8)

Sicer pa se slišmo--- no ja beremo :wink:

Drgač pa sej veš... če se slučajn ob kkšno Superco spotakneš mi pliz sporoči...
ajd in LP

Velja za vse k boste prebral ta POST...
STILL DESPERATLY SEARCHING 4 SUPER TENERE sad.gif
urba
jest poznam enga ka ma cist razf.... superco, sam ne vem ce ma se oz. ce ma vse papirje & stuff.....bom mal povprasu
Tengai
NO dej PLIZZ počekeri... pa mi sporoč kaj si zvedu... in če je model zainteresiran za prodajop mi sporoči njegove podatke oz kam grem lohka bicikl pogledat...
Tengai
DEJMO no !!!
Zihr kje kdo pozna koga k bi se rad znebu Super Tenere-je...
NO ?!?
Tengai
hehe morm mal težit...
laugh.gif tale post je sam zato da sm nazaj na prvo stran pršu...
ker pa ne pomeni da sem že obupal z iskanjem Superce :wink:
Grilzz
He he.
Taktička varka! :twisted:
Ice
ma dejte mu ze en prodat to kanto,de nou tezil.

tengai,hec....upam da najdes. :wink: 8) laugh.gif
mimixtz
KANTO?! :?: :!: :evil: :wink:
Ice
[quote]KANTO?! :?: :!: :evil: :wink:[/quote]

jah valda,ce isce samo okvir in papirje....valda je kanta potem.ali mislis,da bo novo kupil in TDM-motor noter vstavil? lahko kupi novega TDM-a - bo ceneje!
strom
OK folk, zdej pa tkole...

tud če maše mašina od TDM not, more bit tip mašine isti kot na prometni.
Kar pa ne verjamem da mata ST pa TDM enak tip mašine.

npr. moj ex gpz je mel serijsko cifro mašine
ZX600Axxxxxxxxx

kaj je xxxxxxxx je vseen... more bit pa ZX600A

Zdej pr yamahi more bit 2H9xxxxx

ipd...

LP
Tengai
no ja... včasih je blo res tako... danes pa v prometni za mopede sploh ni več številke mašine niti ti je na tehničnem ne pogledajo... (to velja samo za motorje... pri avtih je še vedno stara pesem)
Je pa še tko, da tdm in XTZ masta enake oznake za tip motorja, kar je logično saj gre za enak agreagt, ki je v primeru TDM malo popiljen... letošnji 900 pa še malo bolj... ostalo je vse isto biggrin.gif
Sicer pa bi mi bl prov prišla cela superca ne sam geštel (gre se predvsem za čim nižjo ceno)... je pa res da tud sam geštel z vsemi papirji z veseljem vzamem laugh.gif
postopac
:cry: :cry: :cry:
To sploh ni oglas.
Sporocam zalostno vest sad.gif, da sem primoran prodati svojo ST (sem ze tko velik, da si bom zal moral en avto kupit (otroci, pes, vozicek, zar...) Ni dnarja pa bo morala lubca od hise.
Je pa problem, ker je lepotica prav nic podobna kanti pa ima vse kar spodoben motor potrebuje (kolesi, motor, gestel, skratka, vse) in bi pac hotel, da jo novopeceni lastnik prav spostuje. Da je registrirana, sploh ne omenjam. Tko da cena ni najbolj nizka (dobrih 700k).
Ker sem v ljubi vojski, sem slabo spremljal forum pa nisem vedel, da se Tengai-ju taka tragedija dogaja.
Motor v fejst formi, redno na servisu pri Borutu, za svoj letnik (93) zdrav srce pa tut pleh.
Ce te zanima, me poklic na 041 988 548.

Grega
:cry: :cry: :cry:
Tengai
hmm kaj naj rečem... V bistvu sočustvujem s teboj :cry: ... res je grozn feeling k mora 9 let stara spremlejevalka od hiše... sad.gif
Sicer pa laugh.gif bo sigurno našla dobrega lastnika...
Jaz jo pridem z veseljem pogledat... te ob prvi priliki pokličem, da se zmeniva kje in kdaj.

Hehe končno mi je nekdo vlil malo optimizma... tongue.gif

L 93... to je lahko belo vijolična, redeča al pa črno vijola če se ne motim... aja pa tud tista belo-zelena kombinacija mislma da je bla 93 letnik ???
Me res zanima???
To je "lo-fi" verzija foruma. če želite videti celotno verzijo foruma z več informacijami in slikami, prosimokliknite tukaj.
Invision Power Board © 2001-2009 Invision Power Services, Inc.