bmw, je 21 Apr 2005 @ 11:13, rekel:
Do Banja Luke sem vedno šel po stari preverjeni varijanti....iz ljubljane čez gorjance do Karlovca...takoj za Karlovcem zaviješ na Vojnik in Glino.....do Gline cesta u redu,brez radarjev in zelo malo prometa...v Glini zaviješ na mejni prehod (ali je to mogoče mestece.....se ne spomnim več...sorry) Brod.....med Glino in Brodom so lansko leto nekaj popravljali cesto, tako da bi sedaj moralo biti v redu......nato nadaljuješ pot skozi Prijedor do Banja Luke......
Za prvomajske sem še dol sam po tej varjanti v Orašje in s cesto nisem bil ravno prav zadovoljen. Odsek med Glino in Bosanski Novi je porazen. Najhuje je čez prelaz, ko imaš stredi ovinkov makedam in obilo lukenj. Da o pesku ne govorim.
Vračali smo se pa po isti cesti in poleg peska in ostalih piz... na cesti me je ob živce spravljal najslabši bencin v celi bosni. Tankali pa smo v Bosanskem Novem na črpalki Optima. Do Slovenije mi je motor pod 4000 obrati crkaval, za mano pa je smrdelo kot da bi tankal zalit cviček

.
Še to: V Banjaluki smo spali v centru mesta Hotel IDEJA 4(bosanske)zvezdice z zajtrkom za 20 Eur. Pa splača se vam jit jest v eno dobro restavracijo direktno nad reko Vrbas (pozabil ime). Plata za tri osebe mešano na žaru (za dva je ostalo) štiri pire, štiri solate 73 BAM.
Avgusta se vračamo, folk prijazen, policaje bolj zanima kater motor vozis kot vozniška in prometna, o hrani in cenah pa itak nima smisla zgubljat besed.